Logo-Glas

Tadić: Vrijeme da se dese promjene

10. Oktobra 2014.

Ognjen TadićTESLIĆ – Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić pozvao je građane Teslića i cijele Republike Srpske da izađu na izbore 12. oktobra i da odluče da se dese promjene.

– U Tesliću su se promjene desile 2012. godine i to je ovom gradu donijelo dosta toga dobrog. Danas Teslić nije poznat po kriminalu i korupciji, niti iz njega dolaze vijesti o aferama – rekao je Tadić na predizbornom mitingu.

On je ocijenio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “ostavio brojna promašena obećanja iz ekonomije i svega ostalog”.

– Vrijeme je da okrenemo list i da tražimo šansu za novu budućnost Republike Srpske. Postoje statistike, postoje razni parametri, ali ono što je očigledno – ne postoji zadovoljstvo – kaže Tadić.

Nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Mladen Bosić izjavio je da vjeruje da će građani na predstojećim izborima glasati za promjene.

– U predizbornoj kampanji je bilo tenzija, političkih nekorektnosti, nasilja. Nadam se da će izbori proći u drugačijoj atmosferi, da će narod izaći u velikom broju i da ćemo imati vlast koju izabere narod bez ikakvih pritisaka i naznaka nepriznavanja rezultata – rekao je Bosić.

Ističući da će SDS priznati rezultat izbora, Bosić, koji je i predsjednik te partije, naglasio je da vjeruje da će građani glasati za promjene i da Republika Srpska mora krenuti nekim drugim putem.

– Ponovo apelujem na sve da se na dan izbora uzdrže od bilo kakvih provokacija i incidenata i da pokažemo da smo napravili neki korak prema demokratiji – rekao je Bosić.

Kandidat za poslanika u parlamentu BiH iz Izborne jedinice dva Mirko Okolić rekao je da će se boriti za sve ono za šta se borio u prošlom mandatu – za očuvanje Dejtonskog sporazuma i za nadležnosti Republike Srpske.

– SDS će u parlamentu BiH sigurno zastupati sve interese Republike Srpske, ne dirajući ničije druge interese. Samo tako ćemo moći ići naprijed zato što je Republika Srpska sastavni dio BiH, a dejtonski sporazum za sada odgovara Republici Srpskoj, mi imamo svoj naziv, svoj entitet, imamo svoje institucije i time ne može biti ugrožena Republika Srpska – kaže on.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Boris Jerinić poručuo je građanima da izađu na izbore i izaberu vlast koju žele.

– Ako su zadovoljni stanjem u Republici Srpskoj neka glasaju za one koji su trenutno na vlasti, a ako žele promjene neka glasaju za SDS i Savez za promjene – rekao je Jerinić.

Predsjednik PUP-a Ilija Stevančević pozvao je sve građane Republike Srpske, a posebno penzionere da masovno izađu na izbore i glasaju za promjene, jer je u Srpskoj teško stanje u svim oblastima.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA