Logo-Glas

TEATAR FEST U DOBOJU: “Šampioni” prva takmičarska predstava

28. Maja 2018.

teatar-dobojDOBOJ
– Glumački poziv je surov, teži od vojničkog i ako neko od vas zaželi da postane glumac, sklopljenim rukama ga molim da to ne čini. Besjedom češkog pisca Karela Čapeka o surovosti glumačkog poziva otvorio je 19. dobojsku pozorišnu smotru, a onda čari tog poziva pokazao i na sceni. Beogradski glumac Milan Caci Mihailović u prvoj takmičarskoj predstavi, “Šampioni”, tumačio je lik košarkaškog trenera.

– Još ću reći to da ja nikad u životu nisam stigao da se bavim sportom i evo kao penzioner dobih ovu ulogu trenera. Nakon 20 godina okupio je osvajače pehara. Jedan od njih je provincijski gradonačelnik, a jek je izborne kampanje. Američki tekst koji je dobio Pulicerovu nagradu, sa tamošnjih, lako se preslikava na naše uslove – rekao je Mihailović.

– Jednom prilikom smo tako posle predstave sedeli s jednim čovekom koji je na funkciji i kaže, ma nije ovo ni 30 posto šta mi radimo – kaže glumac Branko Janković.

Publici se dopalo. Aplauz je sve rekao.

– Još uvek sam pod nekim vibrirajučim osećanjem lepote zbog reakcija koje smo večeras doživeli i hvala publici u Doboju na tome – rekao je glumac Marko Stepanović.

– Već ćemo pokušati da zajednički imenitelj bude društvena odgvornost i da se naši sugrađani pored raspoloženja ponesu i neku malo ozbiljniju poruku – navela je Vukosava Sofrenić, direktorka Centra za kulturu Doboj.

Na festivalu će nastupiti i pozorišni ansambli iz Prijedora, Banjaluke, Tuzle i Zagreba, a u revijelanom dijelu beogradski “Jugoart” igra „Hor bečkih dječaka“.
(IZVOR: ATV)

Čitajte još

Đokić sutra u Doboju // BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić prisustvovaće sutra u Doboju proslavi 25 godina od osnivanja Gradskog odb...
Dobojski mališani održali završnu priredbu // DOBOJ - U našem gradu , sinoć su nastupili najmlađe Dobojlije. Mališani iz Dječijeg obdaništa „Majke Jugović“ u velikoj sali Centra za ku...
Na području PU Doboj zbog alkohola uhapšeno šest vozača // DOBOJ - Pripadnici Policijske uprave Doboj iz saobraćaja su isključili i sankcionisali 72 vozača, od kojih je šest lišeno slobode, toko...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA