Logo-Glas

TERMOELEKTRANA STANARI: Završen redovni godišnji remont vrijedan dva miliona KM

8. Maja 2018.

termoelektrana eft_stanari_02STANARI
– Termoelektrana Stanari je ponovo u redovnom radu nakon uspješno planskog godišnjeg remonta, koji je završen prije predviđenog roka i koštao je oko 2.000.000 KM, saopšteno je iz kompanije EFT.

– Zbog remonta može se očekivati stabilan i kontinuiran rad Termoelektrane Stanari koji će omogućiti realizaciju planirane godišnje proizvodnje od 2.025.000 megavat-časova električne energije – navodi se u saopštenju EFT-a.

Iz EFT-a je saopšteno da su tokom remonta, gdje je to bilo moguće, angažovane kompanije i radna snaga iz BiH, čime je “EFT-Rudnik i Termolektrana Stanari” ostala posvećena podršci razvoju ovog regiona.

Glavne aktivnosti su se odvijale na kotlovskom i turbogeneratorskom postrojenju čime je, pored osiguranja pouzdanog rada u narednom periodu, fokus bio i na unapređenju i održavanju kako energetske efikasnosti bloka, tako i obezbjeđenju uslova za nastavak primjene najsavremenijih tehnologija sa aspekta ekologije.

Pridržavajući se najboljih raspoloživih praksi zaštite na radu, remont Termoelektrane Stanari je protekao bez povreda radnika tokom izvođenja radova.

Na remontnim radovima je bilo angažovano više od 150 radnika iz specijalizovanih kompanija, uključujući “Termoelektro” Brčko, “Mont-r” Beograd, “Feromont” Beograd, “ZRE” Katovice, “Layher” Beograd, “Tipo kotlogranja” Prijedor i druge.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

STANARI: Otvorena izložba slika “Ruska sela-glas tišine” // STANARI - Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u BiH Ana Ivljeva večeras je u Stanarima otvorila izložbu slika "Ruska sela-glas tiš...
U Stanarima u petak izložba fotografija i “Dani ruskog filmaR... // SARAJEVO - U Centru za kulturu opštine Stanari u petak, 18. maja, biće otvorena izložba slika "Ruska sela" i započeti trodnevni program...
STANARI: Jagode slatke i političarima i građanima // STANARI - Degustacija prvog roda jagoda koje su proizveli stanarski poljoprivrednici privukla je mještane, ali i funkcionere najmlađe opš...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA