Logo-Glas

TESLIĆ: Bogdanić otvorio Peti kongres stomatologa

12. Maja 2018.

Теслић - Пети конгрес стоматолога БTESLIĆ
– Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić otvorio je u Tesliću Peti kongres stomatologa BiH sa međunarodnim učešćem, koji je od ove godine i zvanično verifikovan od Svjetske stomatološke organizacije.

Bogdanić je istakao da se stomatologija intenzivno razvija u Republici Srpskoj i da domaći stomatolozi prate svjetska dostignuća u oblasti implantologije, prevencije dječije ortodoncije i drugih oblasti.

– Zahvaljujemo im s obzirom na to da stomatologija nije u najvećoj mjeri finansirana od Fonda zdravstvenog osiguranja, nego je to lični angažman stomatologa koji su uspjeli da ovu profesiju podignu na značajan nivo – rekao je Bogdanić novinarima.

On je naveo da je kvalitet rada domaćih stomatologa prepoznat i kod pacijenata u inostranstvu, čemu svjedoči i sve zastupljeniji “stomatološki turizam”.

Теслић - Богданић - конгреса стоматBogdanić je ukazao i na značaj stomatologije na ukupno zdravlje stanovnika.

– Rana intervencije tokom trudnoće i u najranijem uzrastu je nešto što se kasnije održava na ukupno zdravlje. Pokvareni ili oštećen zub može biti uzrok raznih oboljenja u kasnijem životnom dobu, kao što je oboljenje srčanih zalizaka – izjavio je Bogdanić

Predsjednik Udruženja stomatologa Republike Srpske Saša Dabić kaže da je Kongres stomatologa BiH sa međunarodnim učešćem od ove godine i zvanično verifikovan od Svjetske stomatološke organizacije, a kao plod takve saradnje predavanje će održati i gostujući profesor akreditovan ispred ove organizacije.

– Teme su različite, jer moderna stomatologija obuhvata niz aspekata, od stomatološke protetike, dentalne implantologije, oralne hirurgije, bolesti zuba, ortopedije vilica, tako da su kompletno sve grane stomatologije obuhvaćene u ova dva dana – rekao je Dabić.

On kaže da stomatolozi u BiH kadrovski i u opremi ne zaostaju za onim u inostranstvu, a da je usluga i na većem nivou.

Dabić je rekao da Kongres traje dva dana, sa više od 500 prijavljenih učesnika.

Kongres stomatologa BiH sa međunarodnim učešćem organizuju Udruženje stomatologa Republike Srpske i Udruženje stomatologa u Federacije BiH, a održava se u hotelu “Kardijal” u Banja Vrućici, kod Teslića.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA