Logo-Glas

TESLIĆ: Klasterima razviti ruralnu poljoprivrednu proizvodnju

29. Septembra 2017.

Теслић - Бања Врућица - семинарTESLIĆ – Direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stefan Mitrović rekao je danas da je razvoj klasterske poljoprivredne proizvodnje u BiH šansa za veću produktivnost i ekonomsko osnaživanje lokalnih zajednica.

Mitrović je prije početka seminara za realizaciju projekta” Razvoj ruralne konkurentnosti”, koji se danas održava u Banja Vrućici, rekao da se klasterski vid poslovanja u poljoprivredi pokazao kao pozitivna praksa u zemljama regiona, koji su razvili svoje siromašne krajeve.

– Radi se o novom pristupu, da mali proizvođači ukrupne svoje investicije što individulano ne mogu ostvariti ili je takav pristup skup – rekao je Mitrović Srni.

On je posjasnio da će jedinice za kooordinaciju projekta Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede /IFAD/ u Republici Srpskoj i Federaciji BiH dati svoj doprinos da klasteri zažive, da se radi o višegodišnjem procesu.

Mitrović je naveo da je ovo sedmi u nizu projekata IFAD, koji se u proteklih 20 godina realuzuje u BiH.

– U prethodnom periodu rađeni su projekti i investicije za razvoj ruralne infrastrukture, savjetodavne službe na terenu i opremu, dok je ove godine u planu formiranje klastera i klasterski vid poslovanja, koji bi bio pionir u poljoprivredi poslovanju u BiH – naveo je Mitrović.

Učesnicima seminara, koji se održava u hotelu “Kardial” u Banji Vrućici, tokom jednodnevnog seminara biće predstavljeni ciljevi projekta, obim i izvori finansiranja, projektne komponente, kao i načini implementacije projekta.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

TESLIĆ: Za utopljavanje OŠ “Vuk Karadžić” 200.000 KM // TESLIĆ - Radovi na poboljšanju energetske efikasnosti Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Tesliću, ukupne vrijednosti 200.000 KM, biće okonč...
Izvještaj protiv lica iz Tešnja zbog krađe po Tesliću // DOBOJ - Teslićka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv lica A.T. /21/ sa područja federalne opštine Teš...
TESLIĆ: Uručeni ključevi povratniku Marku Pranjiću // TESLIĆ - Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i načelnik opštine Teslić Milan Miličević uručili su danas...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA