Logo-Glas

TESLIĆ: Milan Miličević zadržao većinu u lokalnom parlamentu

29. Septembra 2017.

teslic-skupstinaTESLIĆ
– Označena kao „dan D“ teslićka skupština nije donijela promjene. Milan Miličević zadržao je većinu u lokalnom parlamentu.

Nervozu ipak nije mogao da sakrije, pa ni pred novinare nije želio da stane. Njegov zamjenik uvjerava da većina nije bila upitna i da je klub SDS-a stabilan.

– Ja ne bih baš rekao da je skupštinska većina nestabilna, riječ o većini koja je stabilna koja cijeni napore opštinske uprave koji su u funkciji razvoja. Nažalost imamo situaciju da u Tesliću se kupuju odbornici – rekao je Milovan Stanković, zamjenika načelnika opštine Teslić.

Nećemo da lomimo na vrat na nos, ali ne samo iz SDS-a, očekujemo da nam se priključe i odbornici drugih partija, koji se lome uzvraća SNSD. Na prozivke da ih kupuju, podsjećaju da je SDS na isti način došao do većine prije pet godina.

– Možda su odbornici pozicije nervozni zbog događaja, to je prelazak orbornika SDS u naše redove kao što smo rekli i što će se desiti to nije jedini koji će to da uradi kao i neki visokopozicionirani članovi tako da pretpostavljam da određeni dio nervoze zbog te strane – navodi Mišo Stojanović, predsjednik kluba odbornik SNSD u Skupštini opštine Teslić.

Spekuliše se da bi osim nekih SDS-ovaca na drugu stranu mogli i pojedinci iz PDP–a. Oni kažu, ne žele da komentarišu spekulacije. Socijalisti ostaju gdje su, ali ne spore da su promjene moguće.

– Koji su tu uvezani interesi lični, koristi, ja u to neću stvarno da ulazim i mogu vam reći da je stvarno rad skupštine na izuzetno niskom nivou šta će se desiti vrijeme će pokazati, a ja ću reći da ne funkcioniše većina – rekao je Slavko Škrebić, predjednik kluba odbornika SP u Skupštini opštine Teslić.

Do pred početak skupštine, nije se znalo gdje će prelomiti. Kasnila je 15-ak minuta, odbornici su bojažljivo pristizali, neki ipak ostali kući, telefoni radili.

Klimale su se pa i pucale stolice u redu SDS-ove koalicije, pa su jednu morali da posude iz suprotnog tabora. Većina se ipak nije slomila. Na prvoj tački, izvještaju o izvršenju budžeta za prvo polugodište, koja je bila test, bilo je dovoljnih 16 “ZA”, od 26 prisutnih odbornika. U nastavku se lakše disalo, pa je čak i sporni regulacioni plan Banje Vrućice nakon mjeseci čekanja usvojen jednoglasno.
(IZVOR: ATV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Capture

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA