Logo-Glas

Teslić ne zaboravlja Radu Šargiju, nasmijanom čiči zahvaljuju ovako (VIDEO)

1. Novembra 2019.

TESLIĆ – Grupa Teslićana odlučila je da podigne spomenik jednom od prepoznatljivih lica Teslića.

Radi se o Radivoju Jeftiću zvani Rade Šargija, izbjeglici iz Bočinje koji je izgubio sve u ratu i živio od socijalne pomoći u privremenom smještaju – jednosobnom stanu dodijeljenom od opštine.

Poznat je gotovo svim Teslićanima po svojoj željezničarskoj kapi koju je uvijek nosio kao stari skretničar sa željeznica u penziji.

Tu kapu nosio je “upravljajući” saobraćajem kod glavne raskrsnice i semafora kod katoličke crkve u Tesliću.

– S obzirom na sve što mu se izdešavalo u ratu obolio je i teško govorio, ali je po svojoj dobroj i veseloj naravi i uvijek nasmijanom licu svima bio drag. Često je znao i zapjevati na svojoj raskrsnici uz šargiju, po tome je i dobio nadimak Rade Šargija – pričaju oni koji dobro poznaju ovog starca, ili su bar upoznati sa pričom o njemu.

Pjesma je bila nerazumljiva i neartikulusana, ali je, dodaju, ipak sve na taj način uveseljavao od kada je izbjegao iz Bočinje u Teslić, preko 20 godina.

– Prepoznatljiv je bio što je po ulicama kupio bačene papire i druge otpatke. Razbolio se teško prošle godine i više nije mogao brinuti o sebi, pa je smješten u starački dom gdje je i preminuo – objašnjava grupa Teslićana koji su se odlučili na ovaj potez s obzirom da Rade nema živih srodnika.

(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA