Logo-Glas

TESLIĆ: Nezaboravan doček pravoslavne Nove godine uz „YU“ grupu

14. Januara 2020.

TESLIĆ – Teslićani već tradiconalno pravoslavnu Novu godinu dočekuju na otvorenom, na gradskom trgu. U vrlo ugodnom ambijentu, nakon odjeka zvona sa Hrama ”Presvete Trojice” tačno u ponoć, praćenih raskošnim vatrometom, srećno i uspješno novo ljeto Gospodnje građanima su prvi poželjeli načelnik opštine Milan Miličević i arhijerejski namjesnik Miladin Vuković.

„Želim da čestitam pravoslavnu Novu godinu svim pravoslavnim hrišćanima na opštini Teslić i širom Republike Srpske. Želim im da oni i njihove porodice budu žive i zdrave, da ih prati sreća. Veliko je zadovoljstvo večeras bilo biti ovdje u našem Hramu, ali i na trgu u Tesliću gdje smo imali priliku da ugostimo „YU“ grupu koja je napravila dobru atmosferu pred velikim brojem teslićana.“ – rekao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

„Evo večeras smo se na zajedničkom molebanu na kome smo se svi zajedno pomolili i zatražili od Gospoda da blagoslovi nastupajući godišnji krug dana i mjeseci i da donese u Novoj 2020. godini novu radost i priliku za srpski narod, a našoj braći u Crnoj Gori da Gospod da snage da istraju u očuvanju svetinja i vjere pravoslavne. Koristim priliku da svim vjernicima pravosslavne vjeroispovjesti čestitam Novu 2020. godinu Gospodnju.“ – izjavio je Miladin Vuković, arhijerejski namjesnik u Tesliću.

S obzirom da se u Tesliću pridaje veliki značaj dočeku pravoslavne Nove godine organizatori se trude da svaki put učine nešto novo u samom programu dočeka. Ovaj put građane je uz besplatno kuvano vino zabavljala dobro poznata „YU“ grupa i teslićki “Kontra” bend koji je nastupio kao predgrupa.

Organizatori ovogodišnjeg dočeka pravoslavne Nove godine u Tesliću su Opštinska uprava u saradnji sa opštinskom Turističkom organizacijom, kao i upravom Hrama Presvete Trojice.

GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA