Logo-Glas

TESLIĆ: Obilježena krsna slava Opštinske boračke organizacije

8. Novembra 2019.

TESLIĆ – Obilježavanje krsne slave Opštinske boračke organizacije počelo je služenjem parastosa i polaganjem vijenaca u Hramu Presvete Trojice u Tesliću, za više od 550 poginulih boraca sa područja ove opštine tokom posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vijence su položili, predstavnici Opštinske boračke organizacije, zamjenik načelnika opštine Milovan Stanković, predstavnici političkih partija, kao i porodice poginulih boraca.

Čestitajući krsnu slavu borcima, zamjenik načelnika opštine Teslić, Milovan Stanković, istakao je da se borci koji su odbranili Republiku Srpsku nikada ne smiju zaboraviti, te je izrazio očekivanje da će vlasti u RS imati više sluha za rješavanje statusnih pitanja boračkih kategorija.

„Želim da čestitam slavu Boračke organizacije Republike Srpske. Danas smo povodom slave položili cvijeće na spomen obilježje u znak sjecanja na poginule borce. Naša je dužnost i obaveza da se vječno sjećamo onih koji su život dali za Republiku Srpsku. Svi nivoi vlasti treba da ulože trud i napor da porodicama poginulih boraca i RVI pruže mogućnost da žive život dostojno imajući u vidu žrtvu koju su njihovi najmiliji dali za Republiku Srpsku. Mi u Opštinskoj upravi svake godine predvidimo dio sredstava za podršku boračkim kategorijama” – istakao je Stanković.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije, Drago Čelarević, rekao je da je krsna slava još jedna prilika, kada treba potencirati rad na poboljšanju statusnih pitanja i zaštite boračke populacije.

„Danas obilježavamo krsnu slavu Boračke organizacije u Tesliću Svetog velikomučenika Dimitrija. Koristim priliku da svim borcima čestitam našu krsnu slavu, u nadi da će period koji dolazi, biti mnogo bolji za sve borce i u opštini Teslić i u Republici Srpskoj, da će dobiti zasluženo mjesto u društvu koje su stekli boreći se i stvarajući Republiku Srpsku” – rekao je Čelarević.

GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA