Logo-Glas

TESLIĆ: Objavio nage fotografije maloljetnice jer ga je ostavila

19. Januara 2019.

djevojka laptop internetMladić Ž. T. (19) iz Teslića napravio je pravi haos u tom gradu, nakon što je na „Fejsbuku“ objavio nage fotografije svoje bivše maljoletne djevojke, kako bi joj se osvetio što ga je ostavila, potvrđeno je za Srpskainfo.

Ova osveta bi ga mogla skupo koštati, jer je nakon toga uhapšen. Policija ga sumnjiči da je počinio krivično djelo zlostavljenje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

-On je osumnjičen da je tokom septembra i oktobra prošle godine više puta prijetio maloljetnici, sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. Nakon toga je na društvenoj mreži objavio eksplicitne fotografije maloljetnice – pojasnili su u Policijskoj upravi Doboj.

Prema nezvaničnim informacijama on je ranije bio u emotivnoj vezi sa ovom maloljetnicom, ali su u međuvremenu raskinuli.

-Ovaj mladić ju je molio da se oni pomire, ali je ona to odbijala. Nakon toga joj je počeo prijetiti da ako se ne pomiri sa njim da će njene nage slike pokazati njenoj majci ili objaviti na društvenim mrežama – kaže izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima djevojka je i dalje odbijala da se pomiri sa njim i nadala se da on neće objaviti te slike.

-Međutim, kada je shvatio da se maloljetnica neće pomiriti sa njim,  Ž. T. je na Fejsbuku objavio eksplicitne fotografije. Riječ je o slici na kojoj se vide gole grudi maloljetnice – pojasnio je naš sagovornik.
On ističe da su slike brzo skinute sa Fejsbuka, međutim da je i pored toga tu objavu vidjelo dosta ljudi i to je maloljetnici napravilo dosta problema.

-Mnogi njeni prijatelji i poznanici su vidjeli tu fotografiju, pa je zbog toga imala problema i u školi. Zbog svega toga čitav slučaj je prijavljen policiji koja je uhapsila mladića, a protiv njega je podnesen i izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj – kaže izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, ovdje je riječ o veoma ozbiljnom krivičnom djelu, pa zbog toga bi mladić mogao proći sa ozbiljnom kaznom, pa čak i zatvorom.

-Iako mu je namjera bila samo da se osveti djevojci, jer ga je ostavila, ovo će ga skupo koštati. Ovo treba biti poruka i drugima, da im slične stvari ne padaju na pamet – istakao je naš izvor.

Kazna do pet godina zatvora

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do dvije godine.

-Ko primjenom sile, prijetnje ili na drugi nedozvoljni način drugom nanese veliku bol ili teške patnje sa ciljem da od njega ili nekog drugog lica dobije priznanje, iskaz , obavještenje ili to učini iz bilo kojeg drugog razloga zasnovnog na bilo kom obliku diskriminacije, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina – navedeno je u zakonu.
(IZVOR: SrpskaInfo/FOTO: Ilustracija)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA