Logo-Glas

Teslić po četvrti put domaćin biciklističke trke Beograd – Banjaluka

8. Februara 2019.

51737744_2143831502374534_6398048107510104064_nTESLIĆ
– Danas su se u kabinetu načelnika Opštine Teslić sastali direktor biciklističke trke Beograd – Banja Luka Vladimir Kuvalja i načelnik Opštine Teslić Milan Miličević, koji su potpisali sporazum o zajedničkoj saradnji u organizaciji biciklističe trke Beograd – Banja Luka, koja se ove godine održava 13. put za redom.

Trka Beograd – Banja Luka ove godine će imati četiri etape koje će se voziti od 18. do 21. aprila. Teslić će ove godine po četvrti put biti domaćin trke, ali ovaj put u nešto drugačijem formatu nego do sada. Ove godine Teslić će biti cilj treće etape trke koja će krenuti iz Brčkog 20. aprila i koja će se istog dana završiti u Tesliću.

Načelnik Milan Miličević ističe veliko zadovoljstvo što će Teslić četvrti put za redom biti domaćin jednog velikog međunarodnog sportskog događaja.

51648790_2143831562374528_1773670714126106624_n„Jako mi je drago da evo po četvrti put Opština Teslić je i partner i domaćin ovog velikog međunarodnog sportskog događaja. Veoma mi je drago što smo to prije četiri godine dogovorili i prepoznali kao značajan međunarodni događaj. Ovo više nije samo sportski događaj, ovo je za opštinu Teslić izuzetna prilika za promociju turističkih i svih ostalih potencijala jer je medijski zaista propraćena, a i stanovnici opštine Teslić su pokazali prethodnih godina zaista veliki interes za ovaj događaj. Ovaj put će Teslić imati jedan novi oblik forme domaćina, a to je da je Teslić cilj treće etape od Brčkog do Teslića i ovaj put će to biti na jednom drugačijem nivou, evo mogu već najaviti da će propratne manifestacije krenuti veče prije sa odrđenim kulturnim događajima, koncertom, druženjima na trgu u Tesliću.“ – rekao je Miličević
Direktor biciklističe trke Vladimir Kuvalja izrazio je veliku zahvalnost što je Opština Teslić prepoznala ovaj događaj kao veliku priliku za promociju svojih potencijala.

„Ono što je važno jeste to da su Opština Teslić i načelnik Miličević prepoznali trku kao jednu odličnu promociju opštine, kao i što jeste ustvari. Ovo nije više samo sportski događaj, nego i turistički i ekonomski događaj i ja ovom prilikom želim da se zahvalim i Opštini Teslić i načelniku na ovoj podršci koju nam daju, a mi ćemo da se potrudimo da to vratimo u najboljem svijetlu i da promovišemo opštinu Teslić kao što smo to do sada radili na način na koji to opština zaslužuje kroz sve svoje ekonomske, geografske i turističke resurse koje ima.“ – istakao je Kuvalja.

On je takođe rekao da ove godine na trku dolaze biciklisti iz 30 zemalja u 25 ekipa, te da su sva mjesta popunjena, iako ima još 10 zahtjeva, ali da više nema mjesta ni za jednu ekipu, tako da će ove godine iz Beograda startovati 176 takmičara.

„Ovogodišnje izdanje je kvalifikaciona trka za Olimpijske igre u Tokiju, što daje veliku važnost trci i trka je prošle godine u novembru ušla u 50 najboljih trka na svijetu. Zahvaljujući tome što je trka prve kategorije i što je kvalifikaciona za Olimpijske igre u Tokiju privukla je veliki broj velikih ekipa koje nam ovdje dolaze sa Tour de France i Giro d'Italia. Ono što takođe treba da napomenemo da će na ovogodišnju trku doći ekipe koje će se na trci pripremati za trku Giro d'Italia, dakle iskoristiti će trku Beograd – Banja Luka kao svoj poslednji test za one takmičare koje onda šalju na taj veliki Grand tour.“ – dodao je Kuvalja.

Vladimir Kuvalja, direktor trke je načelniku Miličeviću uručio na poklon žutu majicu koja u biciklizmu simbolizuje pobjednika.

GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA