Logo-Glas

TESLIĆ: Postavljen kamen temeljac za školski objekat

5. Oktobra 2018.

Теслић - Цвијановић - Богданић - шкоBANJALUKA
– Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Tesliću polaganju kamena temeljca za izgradnju školskog objekta za Područno odjeljenje Gornji Teslić, koje je u sastavu Osnovne škole “Ivo Andrić” Đulići.

Cvijanovićeva je izjavila ovom prilikom da je zadovoljna što je u prilici da podrži gradnju ovakvih objekata koji će biti na korist učenika, nastavnika i roditelja, te naglasila da će ukupna vrijednost izgradnje ovog objekta biti oko 300.000 KM, a u prvoj fazi je izdvojeno 80.000 KM.

Ona je podsjetila da je Vlada na području opštine Teslić izdvojila 2,2 miliona KM za rekonstrukciju i obnovu školskih objekata.

– Ovo će mnogo značiti za djecu, roditelje i nastavni kadar koji ovdje radi. Svaki put kada radimo korisne projekte poput izgradnje novih škola ili njihove rekonstrukcije, osjećam se ponosno – rekla je Cvijanovićeva.

Kada je riječ ovoj školi, Cvijanovićeva je navela da će stara montažna zgrada biti potpuno zamijenjena.

– Učenici će tu ići na časove još neko vrijeme dok nova škola ne bude završena. Ovo je na dobrobit svih stanovnika ovdašnjih sela i to je škola kojoj gravitiraju. Ovo je važan projekat za cijeli Teslić, ali i za Vladu. Zadovoljni smo svaki put kada uradimo nešto dobro i što Republika danas može da investira dodatna sredstva u odnosu na ono što smo radili ranije. Dakle, stabilni smo – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je to jedan od izuzetno važnih projekata, nakon čije realizacije će život u školi i oko nje biti sasvim drugačije organizovan.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, koji je izrazio zadovoljstvo da će učenici ove škole, koja je petorazredna i mješovita jer je pohađaju i bošnjačka i srpska djeca, biti u prilici da u narednom periodu imaju bolje uslove za rad i postižu bolje rezultate.

On je rekao da su djeca ranije imala jako loše uslove za obrazovanje, zbog čega je ispunjeno obećanje da se izgradi škola.

– Danas smo počeli taj posao i siguran sam da ćemo tokom ove školske godine završiti izgradnju škole. Obrazovanje je najbitniji segment društva i ovo je dokaz da Vlada vodi o tome računa u svakom mjestu u Srpskoj – rekao je Bogdanić.

Теслић - Цвијановић - Богданић - шкоVršilac dužnosti direktora Osnovne škole “Ivo Andrić” Đulići Biljana Kuzmanović rekla je da ovu područnu školu pohađa 60 učenika u pet odjeljenja i da se za njih nastava odvija u dva neuslovna objekta, koja će biti srušena nakon izgradnje novog.

Ona je navela da će se škola graditi u tri faze, te da će ova ustanova u budućnosti ispunjavati standarde savremenog obrazovanja, dodajući da je riječ o opravdanoj investiciji i u smislu povećanja bezbjednosti đaka.

– Zahvaljujem od sveg srca premijeru Željki Cvijanović i ministru Bogdaniću koji je bio naš glas u Vladi. Oni su prenijeli naše probleme i potrebe i veoma brzo se ušlo u rješavanje ovog gorućeg problema za nas i našu djecu. Ovo je velika investicija i projekat – istakla je Kuzmanovićeva.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA