Logo-Glas

TESLIĆ: Završeno uređenje puta prema crkvi u Vrućici

5. Novembra 2019.

TESLIĆ – Novi metri asfalta položeni su u naselju Vrućica prema Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, kao i staroj crkvi brvnari i mjesnom gorblju. Asfaltirana dionica duga je 470 metara, a finansirana je sredstvima Opštinske uprave Teslić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Banja Vrućica Aleksandar Šakanović kaže da je ova dionica od izuzetnog značaja za ovaj dio mjesne zajednice.

“Završen je za nas jedan jako značajan projekat. Naime, od 2016. godine kada je prošao primarni kanalizacioni vod koji je zahvatio i lijevi krak od regionalnog puta do Pravoslavne crkve i zaseoka Nedići došlo je do oštećenja ovog puta. Evo sada hvala Bogu uspjeli smo da ga u potpunosti saniramo i asfaltiramo i on će imati veliki značaj za stanovništvo koje tu živi, ali i ostalima koji dolaze u crkvu i na mjesno groblje.” – istakao je Šakanović

Lokalnoj samoupravi zahvalio se i sveštenik vrućički Željan Savić koji je naglasio da ovaj put vodi prema jednoj od najstarijih crkava u namjesništvu.

“Ovdje se nalazi jedna od najstarijih crkava na regiji i namjesništvu. Naša crkva brvnara je iz 17. vijeka odnosno 1642. godine, a današnja velika zidana crkva već sledeće godine ulazi u stogodišnjicu postojanja, tako da vrlo značajan jubilej za nas, a ova investicija itekako pomaže nama svima. Pored toga ovdje imamo i groblje koje je drugo po veličini na opštini Teslić, tako da hvala svima koji su se potrudili oko ove investicije. Vrućica je veliko naselje, tako da je značaj investicije veliki.” – rekao je sveštenik Savić.

GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA