Logo-Glas

Teslićani 3. marta odlučuju “za” ili “protiv” smjene načelnika Miličevića

31. Januara 2019.

51174281_2132051226885895_517199008301580288_nTESLIĆ
– Na današnjoj 21. redovnoj sjednici Skupštine opštine Teslić, nova većina predvođena SNSD-om izglasala je prijedlog Odluke o pokretanju postupka o opozivu načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, što će građane opštine Teslić koštati 160.000 KM, koliko je za sprovođenje referenduma predvidjela pomenuta skupštinska većina.

– Svoju ću obavezu izvršiti do samog kraja i oni koji su me birali, a to su građani opštine Teslić, imaće priliku 3. marta da se izjasne o tome da li ja trebam ostati načelnik opštine Teslić. Cilj mi je politički, ljudski i sa obrazom izaći čist iz čitave ove priče na ovaj ili onaj način – rekao je načelnik Milan Miličević.

„Opoziv načelnika opštine Teslić koji je upravo izglasan je legitimno pravo skupstine. Nemam nikakav problem sa opozivom i imam obavezu i cak i potrebu da se oni koji su me birali a to su građani opštine Teslić, izjasne o mom radu. Moj rad za prethodnih šest godina je potpuno vidljiv, javan, transparentan i lako podložan ocjeni. Odgovornost za ovo stanje koje postoji već unazad godinu dana u Tesliću apsolutno ne preuzimam ja, već sam siguran da odgovornost za ovo stanje nose na sebi odbornici, tj. grupa odbornika koja više ne pripada političkim partijama u kojima su bili kada su dobili povjerenje na izborima 2016, već su takozvani nezavisni odbornici, a prešli su u druge partije iz ličnih razloga i interesa ili ucjene. Ja nisam čovjek koji je prihvatao bilo čije i bilo kakve ucjene i zbog toga se danas kao načelnik opštine nalazim pred opozivom i zaista potpuno otvorenog srca i čistog obraza izlazim pred birače.”
Miličević je odgovarajući na pitanje novinara za slučaj da opoziv ne uspije, da li će raspustiti skupštinu i zatražiti odgovornost odbornika, naglasio da načelnik opštine ne raspušta skupštinu, on može pokrenuti inicijativu za raspuštanje skupštine koja dalje ide po zakonu o lokalnoj samoupravi prema Ministarstvu lokalne samouprave i o tome konačan sud donosi Narodna skupština.

– Ja to smatram potpuno logičnim potezom da, ukoliko oni koji su nezakonito sproveli sve ove radnje koje sprovode i traže opoziv, moraju da snose tu odgovornost ukoliko opoziv ne uspije – rekao je Miličević.

Šef Kluba odbornika, Milan Kasapović istakao je da su razlozi za pokretanje opoziva načelnika opštine Teslić netačni i paušalni.

– Navodi se da nije vodio strateške dokumente, a podsjetiću vas da je u proteklom periodu mandata načelnika urađeno preko 80km putne mreže, preko 90km vodovodne mreže, kanalizacione mreže preko 25km, rekonstruisane su tri osnovne škole, komplet srednjoškolski centar, rekonstruisano je dječije obdanište i pokrenut je niz kapitalnih projekata. Jedini pravi razlog za pokretanje opoziva načelnika opštine Teslić jeste da se ukloni posljednja i najveća prepreka privatizaciji budžeta opštine Teslić od strane interesne grupe, odnosno od ove skupštinske većine – naveo je Kasapović.

Građani Teslića 3. marta odlučuju da li će podržati dosadašnji rad načelnika Miličevića i glasati PROTIV pokušaja teslićkih “moćnika” da privatizuju opštinu Teslić.

GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA