Logo-Glas

Teslićka Destilacija na nogama – svi pogoni stali

2. Marta 2018.

destilacijaTESLIĆ
– Milionski ugovori su na čekanju, partneri zabrinuti. Radnici Destilacije su još na poslu, ali ne znaju do kada. Proizvodnje nema, od sinoć je i treći pogon samo u toplom režimu nakon što su prethodnih dana dva zaustavljena.

Samo održavaju temperaturu da bezbijedno zaustave mašine, jer sirovine za proizviodnju nema.

– Mislim da ćemo stati bezbijedno, da neće biti havarija. To mi je u ovom trenutku kao čovjeku od struke tehnike i tehnologije najpriorotetnije. Radili smo i u ratu, ogorčeno podsjećaju radnici. Decenijama su postrojenja gasili samo zbog redovnog remonta – rekao je direktor Destilacije Teslić Novo Škrebić.

– Peći stoje, radnici malo čiste sređuju nešto, očekujemo da će stanje biti bolje – rekao je upravnik Pogona “Peći” Dragoslav Simić.

– Ova fabrika je radila 120 godina, dva svjetska rata, ovaj prethodni rat, nikad nije zaustavljena proizvodnja fabrika može da radi, imamo tržište imamo sve, ovo neko nama s vana pravi – rekao je radnik Destilacije Radislav Tomić.

Od oktobra rade sa pola kapaciteta, jer mjesecima muku muče sa sirovinom. Šume im tvrde,ne isporučuju dogovorene količine,a da im danas dovezu drvo, potrajalo bi da pripreme pogone.
Ništa se kažu u Destilaciji ne može promijeniti za 15 dana. Problem nije nastao juče i o njemu su kažu u upravi, na vrijeme obavijestili nadležne.

Od maja su svakih petnaest dana slali izvještaje Šumama i ministarstvima. Ljetos su i lično razgovarali sa predsjednikom i premijerkom. Niko ih kažu u Destilaciji još nije ni nazvao. Iz Šuma su juče u saopštenju naveli da su ugovor za prošlu godinu ispoštovali i da ih sada u tome sprečava snijeg.

– Sada jeste snijeg, ali nije bio snijeg u januaru u šumama niko radio nije, nije bio snijeg od maja do decembra mjeseca pa smo mi ostali bez sirovine – rekao je Škrebić.

Ugovor Destilacije i Šuma za ovu godinu proširen je sa 8 na 16 gazdinstava. Teslićko je kažu u Destilaciji obećalo pomoć, ali čekaju sunce. Dobojsko, nezvanično, ne može na teren ne samo zbog snijega nego i izbora izvođača, jer je u toku postupak žalbe na tender. Ono što su od početka godine dobili od ostalih, nije bilo dovoljno da prezime.
(IZVOR: ATV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA