Logo-Glas

Tri kandidata za načelnika opštine Stanari

15. Januara 2015.

StanariDOBOJ – 1. februara mještani Stanara, posle više od pedeset godina, dobiće svog prvog načelnika. Prioritete za što bolje funkcionisanje najmlađe opštine u Srpskoj kažu već su odredili.

– Infrastruktura na prvom mjestu, onda ostale objekte ovdje pa onda zapošljavanje prije svego ovih mladih i da narod bolje živi – kaže Stojan Ćeran.

U trci za načelnika novoosnovane opštine boriće se tri kandidata. Bivši poslanik SDS-a u narodnoj skupštini Srpske Mladen Kršić, bivši odbornik SNSD-a u Skupštine opštine Doboj Dušan Panić i nezavisni kandidat Marinko Janjilović. U SDS-u kažu da vjeruju u pobjedu. Uvjeravaju da su već pripremili i program rada.

– Sigurno da je to uspostavljanje institucija opštine, pošto Stanari su praktično opština koja će se graditi na ledini. Prvo je uspostaviti institucije i sigurno to će biti zapošljavanje sasvim jednog minimalnog broja ljudi – rekao je Mladen Kršić, kandidati SDS-a za načelnika opštine Stanari.

Centralna izborna komisija izvršila je ovjeru 12 političkih subjekata. U trci za odbornike su četiri nezavisne kandidata i sedam političkih partija. Pravo glasa ima 7.859 birača. Mandat prvoj izabranoj lokalnoj vlasti u Stanarima trajaće do sljedećih loklanih izbora, koji će biti održani 2016. godine.

– Opštinska izborna komisija Stanari iz sastava Gradske izborne komisije Doboj je do sad provela sve planirane aktivnosti. Odredila je lokacije za biračka mjesta, 15 biračkih mjesta na istim lokacijama kao za opšte izbore 2014. godine – rekao je Nenad Paleksić, predsjednik Gradske izborne komisije Doboj.

Pored mjesnih odbora Stanari su dobili i svoje prvo javno glasilo “Glas Krnjina” koji je pokrenula i izdala Omladinska organizacija “Stanarski omladinski pokret ” koji je takođe nedavno osnovan. Prvi broj odštampan je u 3.000 primjeraka, koji su besplatno podijeljeni stanovništvu ovog kraja.

– U prvom izdanju novina mogu se pročitati aktuelnosti vezane za prve izbore u opštini Stanari, aktuelnosti vezane za osnivanje prve Omladinske organizacije kao i za sva ostala dešavanja koja se događaju na teritoriji opštine Stanari, istakao je Dragan Bogdanović – Bjeličić, glavni i odgovorni urednik “Glasa Krnjina”.

U subotu , 17. januara u Stanarima počinje predizborna kampanja, a kome će pripasti načelnička fotelja, ostaje nam da vidimo 1. februara.

(IZVOR: Srpskacafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA