Logo-Glas

U akciji PU Doboj oduzeto više od pola kilograma heroina, 300 grama marihuane…

7. Jula 2017.

policijaPreduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja zloupotreba opojnih droga policijski službenici Policijske uprave Doboju junu su sproveli više akcija tokom kojih je otkriveno 12 krivičnih djela.

Naime, riječ je o šest krivičnih djela “Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga” i šest klasifikovanih kao “Omogućavanje uživanja opojnih droga”. Okružnom javnom tužilaštvu podneseno je 10 izvještaja protiv 14 lica, od kojih je 9 lica lišeno slobode, a za pet lica određena mjera pritvora. Izvršena su 32 pretresa, od toga 12 stanova, 8 vozila i 12 lica, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Tokom akcije “Sava” koju su 28. juna policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Doboj sproveli u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i u saradnji sa MUP-om  ZE-DO kantona i MUP-om Posavskog kantona, lišeno je slobode 5 lica (J.U. iz Zenice, M.B., S.M. i B.M. iz Broda i  M.M. iz Odžaka, FBiH), zbog osnova sumnje da su kao organizovana grupa vršili nabavku i prodaju opojne droge heroin. Tokom akcije pronađeno je i izuzeto ukupno 537,65 grama heroina.

Prilikom pretresa kuće koju koristi J.U. u Zenici, pronađeno je i oduzeto 470,624 grama opojne droge heroin. U putničkom vozilu kojim je upravljao M.B. sa područja opštine Brod, ispod tapicirunga pronađena je plastična kutija, magnetima pričvršćena na poklopac motora u kojoj se nalazilo 34,58 grama opojne droge heroin, dok je u torbici B.M. iz Broda pronađeno i oduzeto 10,2 grama opojne droge heroin. Ostatak opojne droge heroin pronađen je kod dva lica iz Doboja i jednog lica sa područja opštine Brod, koji su od prijavljenih kupovali opojnu dorgu heroin i protiv kojih će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Lica lišena slobode 29. juna, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga” predata su u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, nakon čega im je određena mjera pritvora.

U periodu januar – jun 2017. godine, policijski službenici PU Doboj su prilikom legitimisanja identifikovali 17 lica koja su posjedovala različite vrste narkotika i protiv kojih su nadležnim sudovima podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka. Takođe, prilikom testiranja na prisustvo droga u organizmu, kod 21 vozača utvrđeno je da su upravljali vozilom pod dejstvom droga i istim su, zbog učinjenog prekršaja, izdati prekršajni nalozi.

Tokom sprovođenja navedenih aktivnosti, ukupno je pronađeno i oduzeto 23 stabljike i 50 sjemenski indijske konoplje, 537,65 grama opojne droge heroin, 332,64 grama opojne droge marihuane, 67,17 grama sintetičke psihoaktivne supstance amfetamin spid, 10 tableta sintetičke psihoaktivne supstance ekstazi, određena količina medicinskih tableta, kao i predmeta koji služe za pripremu i konzumiranje opojnih droga.
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA