Logo-Glas

U Američkom kutku premijerno prikazan film “Upoznajte Patelove”

9. Aprila 2016.

12928278_1549917615308578_7405178861657693519_n

DOBOJ – U Američkom kutku u Doboju danas je premijerno prikazan film “Upoznajte Patelove” koji ukazuje da su mješoviti brakovi u Americi i dalje zatvorena tema.

Američki režiser indijskog porijekla Gita Patel rekla je Srni da je riječ o porodičnoj komediji koja, motivisana iskustvom njenog brata Ravija, istražuje i dokumentuje društvene konvencije o braku koje opterećuju porodice iz prve generacije indijskih migranata u Americi.

U filmu se ističe da je “indijski problem” u stvari “američki problem”.

– U Americi je još `aktuelna` tema o mješovitim brakovima. Ona spolja nije vidljiva jer se o njoj ne govori pod izgovorom da je riječ o privatnoj stvari – rekla je Patelova.

Ona ukazuje da se većina Amerikanaca iz porodica sa jakim kulturnim i religijskim korijenima suočava sa psihološkim dvoumljenjem u odabiru partnera čije su boja kože, kultura, religija i etnička pripadnost različite od njihovih.

Patelova pretpostavlja da se mladi u BiH suočavaju sa sličnim preprekama prilikom izbora partnera, između ostalog, zbog posljedica ratnih sukoba.

Ona je za premijeru filma “Upoznajte Patelove” izabrala Doboj za koji navodi da je napredniji u odnosu na ostale gradove u BiH i otvoreniji da se govori o ovom problemu.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA