Logo-Glas

U Brodu obnovljene tri kuće hrvatskim i srpskim povratnicima

11. Jula 2018.

Брод - Чордаш - уручени кључеви поврBANJALUKA
– Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš uručio je danas u Brodu ključeve tri kuće hrvatskim i srpskim povratnicima, koje su obnovljene u okviru Projekta regionalnog programa stambenog zbrinjavanja /RSP/ ukupne vrijednosti 107.000 KM.

Čordaš je izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekat uspješno realizovan u opštini Brod te naglasio da je u okviru ovog projekta u toku prošle godine već završeno šest stambenih jedinica za hrvatske povratnike vrijednih oko 230.000 KM.

– Osjećam veliko zadovoljstvo što mogu danas da podijelim bar dio sreće sa ovim ljudima koji napokon ulaze u svoje nove kuće. U toku ove godine i dijelom u sljedećoj, na prostoru opštine Brod putem projekata RSP i SAF biće izgrađeno više od 70 stambenih jedinica, a vrijednost ovih radova iznosi oko 2.800.000 KM – rekao je Čordaš.

Čordaš je dodao da proces povratka još nije završen, veliki broj stambenih jedinica je obnovljen u prvim godinama nakon rata, ali da se proces mora kontinuinirano nastaviti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Čordaš je tokom posjete opštinskoj upravi Brod razgovarao sa načelnikom opštine Brod Ilijom Jovičićem i predsjednikom Skupštine opštine Ivom Mijićem o projektima koji se realizuju i koje bi trebalo da budu realizovani.

U saopštenju se navodi da resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske u kontinuitetu imaju dobru saradnju sa rukovodstvom opštine Brod, koja će biti nastavljena putem zajedničke realizacije projekata.
– Zahvaljujemo Vladi Republike Srpske i Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica, za podršku koju svih ovih godina pružaju našoj opštini. Urađeno je puno u obnovi kuća, društvenih domova, infrastrukturnim te projektima elektrifikacije – istakao je Jovičić.

Povratnik u naselje Sijekovac Drago Blažević zahvalio je ministru Čordašu što mu je, kako je naglasio, pružena prilika da sa porodicom ponovo živi u svojoj kući.

– Veoma sam srećan danas, kao i cijela moja porodica, ovo je za nas poseban dan. Bez pomoći ministra Čordaša mi danas ne bismo bili ovdje u novoj kući – rekao je Blažević.

U okviru RSP-a u 2018. godini u oko 30 opština u Republici Srpskoj planirana je izgradnja 370 individualnih stambenih jedinica kao i deset stambenih zgrada sa 252 stana.

U pripremi je i postupak javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za izgradnju 245 individualnih stambenih jedinica, kao završne aktivnosti na pripremi dva potprojekta-BH5 i BH6 u okviru kojih će u Republici Srpskoj biti izgrađeno 130 kuća i šest zgrada sa 120 stanova.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA