Logo-Glas

U Brodu održana Svetosavska akademija

26. Januara 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BROD – U amfiteatru Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Brodu održana je tradicionalna Svetosavska akademija u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice /SOZ/, gdje je i ove godine za građane Broda organizovan kulturno-umjetnički program.

Protojerej-stavrofor Željko Teofilović održao je besjedu o životu i radu Svetog Save.

Crkveni hor “Sveti despot Stefan Lazarević” je izveo himnu Svetom Savi, a pripadnici Centra za igru i druženje “Mali princ” su predstavili brojne recitale iz svetosavske književne tematike.

Na ovogodišnjoj Akademiji, koja je održana sinoć, nastupila je i Etno grupa “Trag” iz Banjaluke, koji su, u pratnji solista Kulturno-umjetničkog društva “Slavko Mandić” iz Laktaša predstavili nekoliko izvedbi, interpretirajući narodne pjesme, igre i muziku iz Srbije, BiH i Makedonije.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić rekao je da ova manifestacija tradicionalni svečani događaj po kojem Brod postaje prepoznatljiv.

– Moja dužnost, kao načelnika opštine, jeste da omogućim i pomognem dalju organizaciju ovakvih manifestacija – rekao je Jovičić.

Predsjednik SOZ-a u Brodu Goran Marjanović pozvao je prisutne da sutra prisustvuju molitvi u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice.

Predstavnici SOZ-a uručili su donatorska sredstva Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama “Korak nade”, koja su prikupljena tokom januarskih praznika.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA