Logo-Glas

U Derventi održan koncert folklora “Kolo prijateljstva”

4. Novembra 2018.

Дервента - СКУД "Дервента" - концерт-DERVENTA – Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ “Derventa” iz ovog grada održalo je koncert folklora pod nazivom “Kolo prijateljstva” povodom 25 godina rada, na kojem je nastupilo pet društava iz Srbije i Republike Srpske.

Pred derventskom publikom, osim domaćina, sinoć su nastupili Folklorni ansambl “Sveti Nikola” iz Trstenika, Centralno kulturno-umjetničko društvo “Lepa Radić” iz Gradiške, srpska provjetna i kulturna društva “Prosvjeta” iz Prnjavora i Brčkog i Folklorno udruženje građana “Motajički Vuk” iz Srpca.

Zamjenik predsjednika SPKD “Derventa” Slađana Gavrić rekla je da su to njihovi višegodišnji saradanici i prijatelji koji su željeli da se predstave publici u Derventi.

Ona je istakla da su sinoć nastupile i sve sekcije domaćina, te da je publika imala priliku da vidi folklorni ansambl, žensku pjevačku grupi i instrumentaliste na tradicionalnim instrumentima.

Gavrićeva je napomenula da SPKD “Derventa” ima oko 150 članova i vlastitu nošnju za sve koreografije koje izvode.

Umjetnički direktor Foklornog ansambla “Sveti Nikola” iz Trstenika Dalibor Mandžukić kaže da je saradnja sa derventskim društvom počela prije pet godine, te da je uvjeren da će biti nastavljena.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA