Logo-Glas

U Derventi promovisana zbirka poezije “Crvene cipele na kiši”

29. Septembra 2018.

Дервента - промоција збирке пјесамDERVENTA – U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” u Derventi promovisana je zbirka poezije “Crvene cipelice na kiši”, pjesnikinje Aleksandre Marilović.

“Zbirka je podijeljena na četiri poglavlja i zaokružene je strukture, što znači da počinje pjesmom `Bodežni krevet`, koja je moleban za nemirne duše umjetnika, a završava odjavnom `Posljednje pismo proljeću`. Ono što je interesantno jeste da su pjesme pisane sa muškog i ženskog aspekta”, rekla je Marilovićeva sinoć na promociji knjige.

Recenzent Dragana Vasiljević rekla je da se u poeziji Aleksandre Marilović vidi veza klasičnog i savremenog, zbog čega je jednako bliska mlađim čitaocima, ali i starijim pokoljenima.

“Ono što je meni privuko pažnju jeste njeno oko za detalj, upečatljive pjesničke slike, zbog kojih svaki stih budi emociju i osjećanje da ste sve to proživjeli”, rekla je Vasiljevićeva.

Promociju zbirke pjesma upotpunili su pjevanjem Dragana Latinović i profesor muzike Milijana Žunić, te Miloš Matić na gitari.

Aleksandra Marilović je profesor srpskog jezika i književnosti, a do sada je objavila knjige poezije “Zdravice utopljenika” i “Miraz u zvijezdama”, za koje je nagrađena nagradom “Stražilovo”, te roman “Kompleks gospođe Bovari”.

ivanicbanner

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA