Logo-Glas

U Derventi registrovana 71 zajednica etažnih vlasnika

11. Novembra 2014.

derventaDERVENTA – U Derventi je registrovana 71 zajednica etažnih vlasnika stambenih zgrada, a, prema evidenciji nadležnog opštinskog odjeljenja postoji još 30-ak zgrada u kojima može doći do osnivanja zajednica.

U nekim zgradama nisu registrovane zajednice etažnih vlasnika zbog nemarnosti stanara, neotkupljenih stanova i garaža, kao i onemogućavanja osnivanja zajednice za šta je potrebna saglasnost najmanje 51 odsto stanara, navodi se u informaciji opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Problem kod sazivanja skupštine u tim zgradama stvaraju i vlasnici više od 200 stanova koji ne borave u njima ili su ih izdali u zakup drugim licima, kojima nisu dali ovlašćenja da ih zastupaju u postupku registracije i izvršenju obaveza u vezi održavanja zgrade.

Što se tiče održavanja stambenih zgrada, uočeno je da se u većini zgrada to obavlja u skladu sa zakonom.

Za zgrade u kojima su osnovane zajednice etažnih vlasnika, koje su upisane u registar kod stambenog organa, opština Derventa je proteklih nekoliko godina izdvajala sredstava za održavanje, kao pomoć stanarima da izvrše najneophodniju sanaciju.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA