Logo-Glas

U Doboju otvorena izložba ukrasnih kućica

17. Maja 2018.

kucice-2-foto-mladenka-blagojevicDOBOJ
– U Narodnoj biblioteci Doboj otvorena je izložba malih ukrasnih kućica Lidije Šremzer – Čuljević pod nazivom „Dome, slatki dome“.

Povodom Međunarodnog dana porodice, na Dječijem odjeljenju, postavljeno je 18 minijaturnih kućica za koje je Šremzer – Čuljević inspiraciju pronašla u reklamama za montažne kućice.

– Vidjela sam reklamu na internetu pa sam došla na ideju da se počnem baviti izradom malih kućica – istakla je Šremzer – Čuljević. Kućice su najvećim dijelom napravljene od kartona od ambalaža, stiropora, rolnica od toalet papira i sličnih materijala.

izlozba-foto-mladenka-blagojevicIvana Bukejlović, bibliotekar u Narodnoj biblioteci Doboj rekla je da im je Međunarodni dan porodice bio glavna poveznica sa kućicama jer predstavljaju dom, odnosno mjesto gdje se porodica okuplja.

– Sve grupne posjete bilo vrtići ili škole koji žele da pregledaju izložbu mogu da se najave za posjetu – dodala je Bukejlovićeva.

O izložbi su govorili akademski vajar Drago Handanović i Sanja Živković.

Oni su istakli da kućice odišu toplinom doma, te da nude mogućnost da se ispriča priča o kući i njenim vlasnicima. Za sve zainteresovane ova izložba će biti otvorena do 29. maja.
(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA