Logo-Glas

U Doboju promovisan roman “Srpsko srce Johanovo”

19. Februara 2015.

srpsko-srce-johanovo-dzeletovicDOBOJ – U Doboju je večeras predstavljena knjiga “Srpsko srce Johanovo”, autora Veselina Dželetovića koji na osnovu istinitog događaja svjedoči o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji, trgovini ljudskim organima i onima čija dobrota ne poznaje vjeru i naciju.

Dželetović je rekao da roman govori o zločinu nad srpskim civilima koji su “čerečeni” u periodu mira po dolasku UNMIK-a na Kosovo i Metohiju, kada je, kako je naveo, dozvoljen “lov na Srbe”.

Autor opisuje istiniti događaj kada je bogati Nijemac, nakon što je dobio srce Srbina otetog na Kosovu, otkrio istinu o trgovini ljudskim organima.

Nijemac je, nakon ovog saznanja, usvojio sina Srbina čije srce nosi i prešao u pravoslavlje.

– Istina je kao i voda, uvijek nađe svoj put. Ućutkani su i Karla del Ponte i Dik Marti, koji su pisali o trgovini organima. Ja neću i ne smijem da ćutim, jer je to moj narod – poručio je Dželetović.

On je naveo da je najveća nagrada prisustvo publike koja se ne može ućutkati, dodajući da se istina širi ma koliko svjetska javnost to ne želi.

Dželetović je istakao da je morao da progovori o patnji Srba stradalnika na Kosovu i Metohiji, dodajući da “ćutanje o zločinu, zaokružuje sam zločin”.

Roman je preveden na nekoliko jezika, a toku su i pregovori o njegovoj ekranizaciji.

Promocija je održana u dobojskom Centra za kulturu i obrazovanje.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA