Logo-Glas

U Lukavcu se izrađuje tepsija za najveći burek na svijetu

2. Oktobra 2017.

20171002155835_445475Velika manifestacija Gastro Show biće održana u Tuzli 14. oktobra 2017. godine. U sklopu iste, koju organizuju Kreativa Marketing i kompanija Lović & CO, planirano je da se napravi najveći burek na svijetu.

Kako kažu u lukavačkoj kompaniji Lović & CO, bez razmišljanja su pristali sudjelovati u ovom projektu. Njihov zadatak biće izrada velike tepsije za najveći burek na svijetu.

– Tepsija će biti prečnika šest metara i biće izrađena od lima debljine jedab milimetar, dok je težina tepsije preko 100 kg. Sastoji se iz 21 segmenta i biće montirana na Trgu Slobode. Izrada tepsije počinje danas i trajat će dva do tri dana – izjavio je Edis Lović.

Gastro Show će pored svega navedenog biti po mnogo čemu zanimljiv. Pored bureka za koji je zadužen restoran Saranda, praviće se i najveća porcija ćevapa, tzv. “hiljadarka” koja će se napraviti uz pomoć mesne industrije Semić i Mlina Nezić. Ćevape će praviti ćevabdžinica Limenka, dok će lepinu praviti pekara Hukić.

Čast da burek “pokajmači” pripala je treneru svih trenera, gospodinu Ćiri Blaževiću.

Sam Tuzla Gastro Show će obilovati bogatim zabavnim programom što je uz sve navedeno dovoljan razlog da se 14. oktobra pojavite na Trgu slobode.
(IZVOR:N.N/sodalive.ba)

Čitajte još

Kolarov dobio ladu na poklon // Gubernator Samarske oblasti Dmitrij Azarov rekao je da je kapiten reprezentacije Srbije Aleksandsar Kolarov dobio kao nagradu automobil, ...
Imaju previsoke kriterije pa će radije ostati same: Žene u ovom horosk... // Jedan horoskopski znak ima toliko izražajne kriterije koji ih, nažalost, često osude na samoću. To je žena Jarac. Njen stav prema životu...
ŠTA RADITI KOJIM DANOM U SEDMICI: Ponedjeljak je dan emocija, utorkom ... // Prema astrologiji svaki dan u sedmici predstavlja jedan planet, ima svoju moć ikvalitetu pa je tako pogodan za određene planove i poslove...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA