Logo-Glas

U Modriči promovisana zbirka pjesama “Cjedilo” Vojina Trivunovića

25. Novembra 2017.

Модрича - Војин Тривуновић - промоцMODRIČA – U Srpskom kulturnom centru u Modriči promovisana je zbirka pjesama “Cjedilo” banjalučkog pjesnika Vojina Trivunovića, a publici je predstavljeno i nekoliko drugih njegovih djela.

Trivunović je naveo da su glavni junaci u zbirci pjesama članovi njegove familije i da u “Cjedilu”, kao i u 20 prethodnih djela, izražava strah za sudbinu naroda, ne samo srpskog već svih naroda na Balkanu.

– Da li u strahu od komšije ili ko zna kojeg po redu novog svjetskog poretka, sve manje poštujemo sebe i druge – istakao je Trivunović na sinoćnjoj promociji.

Urednik knjige Ranko Preradović rekao je da se zbirkom “Cjedilo” čitaocu šalje poruka da su ljudi stalno na cjedilu, ali da to ne osjećaju, jer to ne žele.

Prema njegovim riječima, Trivunović je vješto izjednačio svijet i zavičaj, kome je pripisao svu ljepotu.

Na promociji su predstavljena i druga Trivunovićeva djela kao što su “Nova pjesnička vizura”, “Ogledalo” i knjiga aforizama “Ako Bosna presuši gdje ćemo se utopiti”.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Oženjeni protiv neoženjenih // MODRIČA - Duboko smo u ušli u ovogodišnju zimu. Snijega nema ali i pored toga zimska učmalost nije izostala. Za one koji rade, svelo se ...
MODRIČA: Uručeni novogodišnji i božićni paketi za štićenike Sigurne ku... // MODRIČA - Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Bosiljka Bošnjak uručila je danas u Modriči novogodišnje i bož...
MODRIČA: Zeničanin opljačkao kamiondžiju // DOBOJ - Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj protiv Zeničanina čiji su inicijali A.T, koji je osumnjičen da je u Mo...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA