Logo-Glas

U Modriči promovisana zbirka pjesama “Cjedilo” Vojina Trivunovića

25. Novembra 2017.

Модрича - Војин Тривуновић - промоцMODRIČA – U Srpskom kulturnom centru u Modriči promovisana je zbirka pjesama “Cjedilo” banjalučkog pjesnika Vojina Trivunovića, a publici je predstavljeno i nekoliko drugih njegovih djela.

Trivunović je naveo da su glavni junaci u zbirci pjesama članovi njegove familije i da u “Cjedilu”, kao i u 20 prethodnih djela, izražava strah za sudbinu naroda, ne samo srpskog već svih naroda na Balkanu.

– Da li u strahu od komšije ili ko zna kojeg po redu novog svjetskog poretka, sve manje poštujemo sebe i druge – istakao je Trivunović na sinoćnjoj promociji.

Urednik knjige Ranko Preradović rekao je da se zbirkom “Cjedilo” čitaocu šalje poruka da su ljudi stalno na cjedilu, ali da to ne osjećaju, jer to ne žele.

Prema njegovim riječima, Trivunović je vješto izjednačio svijet i zavičaj, kome je pripisao svu ljepotu.

Na promociji su predstavljena i druga Trivunovićeva djela kao što su “Nova pjesnička vizura”, “Ogledalo” i knjiga aforizama “Ako Bosna presuši gdje ćemo se utopiti”.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Potvrđeno: Trudnica iz Modriče oboljela od morbila // DOBOJ - Dvadesetdvogodišnja trudnica iz Modriče, koja je smještena u Opštu Bolnicu u Doboju oboljela je od morbila potvrdila je ovo za "N...
ČUDO PODNO MAJNE: FK Alfa Modriča ponovo sija na fudbalskom nebu // Piše: Slađan JEREMIĆ Nikla na livadi, današnja Alfa Modriča izrasla je u stablo sportskih ushićenja gde su umesto najslađih plodov...
KUP RS: Modričani šokirali Radnik, “nula” Leotara i Krupe!... // Iznenađenja u prvim polufinalnim utakmicama Kupa Republike Srpske. Danas su odigrani prvi polufinalni mečevi Kupa Republike Srpske, a na...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA