Logo-Glas

U Modriči promovisana zbirka pjesama “Cjedilo” Vojina Trivunovića

25. Novembra 2017.

Модрича - Војин Тривуновић - промоцMODRIČA – U Srpskom kulturnom centru u Modriči promovisana je zbirka pjesama “Cjedilo” banjalučkog pjesnika Vojina Trivunovića, a publici je predstavljeno i nekoliko drugih njegovih djela.

Trivunović je naveo da su glavni junaci u zbirci pjesama članovi njegove familije i da u “Cjedilu”, kao i u 20 prethodnih djela, izražava strah za sudbinu naroda, ne samo srpskog već svih naroda na Balkanu.

– Da li u strahu od komšije ili ko zna kojeg po redu novog svjetskog poretka, sve manje poštujemo sebe i druge – istakao je Trivunović na sinoćnjoj promociji.

Urednik knjige Ranko Preradović rekao je da se zbirkom “Cjedilo” čitaocu šalje poruka da su ljudi stalno na cjedilu, ali da to ne osjećaju, jer to ne žele.

Prema njegovim riječima, Trivunović je vješto izjednačio svijet i zavičaj, kome je pripisao svu ljepotu.

Na promociji su predstavljena i druga Trivunovićeva djela kao što su “Nova pjesnička vizura”, “Ogledalo” i knjiga aforizama “Ako Bosna presuši gdje ćemo se utopiti”.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

MODRIČA: U nedjelju obilježavanje 26 godina od proboja koridora // MODRIČA - Centralna manifestacija obilježavanja 26 godina od proboja Koridora biće održana u nedjelju, 24. juna, na Dugoj Njivi kod Modri...
MODRIČA: U drugom upisnom roku slobodno 161 mjesto za nove srednjoškol... // MODRIČA - U modričkom Srednjoškolskom centru /SC/ "Jovan Cvijić" danas je počeo prijem dokumenata za upis u prve razrede za učenike koji ...
MODRIČA: Povodom Bajrama uručeni paketi za 20 bošnjačkih porodica // MODRIČA - Predstavnici Humanitarne organizacije "Srcem za Modriču" danas su povodom Bajrama uručili pakete za 20 socijalno ugroženih bošn...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA