Logo-Glas

U MZ Modriča Pet obilježen Dan i krsna slava naselja

14. Maja 2018.

Модрича - обиљежен Дан и крсна славMODRIČA – U Mjesnoj zajednici /MZ/ Modriča Pet prvi put je obilježen Dan i krsna slava tog izbjegličkog naselja, sa željom mještana da ne budu zaboravljene svetkovine koje su obilježavali u mjestima odakle su protjerani tokom proteklog rata.

Sveštenici crkve u MZ Modriča Pet Nikola i Nedeljko Goranović istakli su da je krsna slava naselja posvećena Svetom Vasiliju Ostroškom.

Predsjednik MZ Tibor Jovičić rekao je sinoć da je želja mještana da se ujedine oko Dana i slave naselja.

Jovičić je podsjetio da su mještani, uz podršku opštine i Vlade Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve, izgradili prostorije mjesne zajednice, zgradu petorazredne osnovne škole, sportske poligone, putnu, elektro, kanalizacionu i vodovodnu infrastrukturu i mjesnu crkvu.

“Na redu je asfaltiranje ulica u naselju, nastalom nakon rata, koje danas ima 600 domaćinstava sa oko 1.200 stanovnika”, naveo je Jovičić.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da je lokalna uprava pružila veliku podršku u izgradnji naselja i kuća ljudima izbjeglim iz više od 30 opština bivše Jugoslavije i obećao da će biti nastavljena ulaganja u razvoj ovog naselja.

“Divim se upornosti stanovnika MZ Modriča Pet u izgradnji domova i naselja i njihovom čuvanju tradicije, vjere i kulture koju su donijeli sa sobom u Modriču”, istakao je Krekić.

Ulicama naselja Modriča Pet juče su prvi put pronesene litije, a sinoć je, u prisustvu velikog broja mještana i opštinskog rukovodstva lomljen slavski kolač i izveden kulturno-zabavni program u kome su učestvovala djeca.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA