Logo-Glas

U OŠ “19. april” održana manifestacija “Dan učeničkih postignuća”

19. Juna 2017.

Дервента - Дан ученичких постигнућDERVENTA – U Osnovnoj školi “19. april” u Derventi, održavanjem manifestacije “Dan učeničkih postignuća”, ozvaničen je završetak ove školske godine.

Svečanosti su prisustvovali gosti učenici sa Kosmeta, koji borave na području Dervente u okviru akcije “Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Direktor Osnovne škole “19. april” Elvira Miljić rekla je novinarima da su na današnjoj manifestaciji predstavljeni rezultati ostvareni u toku školske godine.

– Nisu to samo rezultati iz pojedinih predmeta, već sve ono što smo postigli na raznim takmičenjima, organizacijom raznih manifestacija, realizacijom projekata, sređivanja unutrašnjosti škole, ali i dvorišta – navela je Miljićeva.

Ona je dodala da je u toku izgradnja učionice na otvorenom, te da je ove godine “Dan učeničkih postignuća” u znaku posjete učenika sa Kosova i Metohije.

Miljićeva je na svečanosti razmijenila prigodne poklone sa pedagogom Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Parteša Snježanom Spasić, koja je najavila bratimljenje pet škola sa Kosmeta sa školama iz Srpske.

– Nemamo toliko mogućnosti da vas dočekamo kao što ste vi nas ovdje u Derventi i Republici Srpskoj, ali potrudićemo se da budemo dobri domaćini – rekla je Spasićeva.

U ime načelnika opštine Derventa Milorada Simića, prisutnima se obratio vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan Pajić i čestitao na ostvarenim rezultatima.

– Učenici su postigli zapažene rezultate na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Za lokalnu zajednicu obrazovanje je strateški pravac, jer samo obrazovana omladina i ljudi grade budućnost jednog grada – istakao je Pajić.

On je dodao da će lokalna zajednica, u skladu sa mogućnostima, pomagati obrazovne ustanove i njihove aktivnosti.

Tokom maturske večeri priređene prije sedam dana za 73 svršena osnovca, Mariji Sibinčić uručena je diploma učenika generacije, a diploma “Vuk Karadžić” Nikolini Kršić, Irini Rakiti, Maji Davogić i Sonji Terzić, dok je dobitnik posebne diplome Milica Radoja za osvojeno prvo mjesto na republičkom takmičenju u atletici.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Derventski PDP proslavio 18 godina postojanja – FOTO // DERVENTA - Opštinski odbor Partije demokratskog progresa u Derventi (PDP) obilježio je u petak (08. decembra) osamnaest godina postojanja...
DERVENTA: “Pežoom” udario u parkirani automobil // DERVENTA - U Ulici kralja Petra I, noćas oko jedan čas iza ponoći, desila se saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač A. S. izgubio kontrolu ...
Zoran Knežević iz Dervente pronašao način da preživi : Dnevno iscijepa... // DERVENTA - Pedesetčetverogodišnji Zoran Knežević iz Dervente, kada bi se organiziralo takmičenje u cijepanju drva, zasigurno bi ponio tit...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA