Logo-Glas

U Petrovu danas “Ozrenska jesen” (FOTO)

8. Oktobra 2017.

Петрово - трка косачицаPETROVO – U Petrovu je danas organizovana kulturno-turistička manifestacija “Ozrenska jesen” i “Sajam sporta”, na kojoj učestvuje višđe od 40 izlagača raznovrsnih proizvoda, od zanatskih, umjetničkih do poljoprivrednih i konditorskih.

Direktor Kulturno-turističkog i sportskog centra Petrovo Mira Maksimović rekla je novinarima da je manifestacija organizovana u okviru programa obilježavanja Miholjdana – Dana i krsne slave ove opštine.

Петрово - манифестација "Озренска јOna je izjavila da treća po redu manifestacija “Ozrenska jesen” pokazuje da je Ozren jako bogat kraj, da su ljudi vrijedni i da imaju šta ponuditi.

– Na štandovima su izloženi raznovrsni proizvodi, od zanatskih, umjetničkih do poljoprivrednih i konditorskih – rekla je Maksimovićeva i navela da su pored lokalnih svoje proizvode ponudili i izlagači iz Teslića, Doboja, Broda, Brčkog.

Vojin Nedić iz Sižja izložio je prerađene proizvode od titkve, između ostalog, ajvar, kečap, sok i slatko te raznovrsne sjemenke ove zdrave namirnice.

– Tu je 12 vrsta sjemenki bundeve od kojih su pojedine dobre za bubrege i prostatu – rekao je Nedić.

Ivana Đukanović iz Petrova izložila je konditorske proizvode – torte i kolače, za koje navodi da su spremljeni od domaćih namirnica i da je velika potražnja za one spremljene po starinskim receptima, autohtnonim za ove krajeve.

Петрово - манифестација "Озренска јNebojša Andrić iz Karanovca profesionalni je pčelar i zajedno sa suprugom proizvodi raznovrsne prerađevine od meda.

On kaže da se od pčelarstva može solidno živjeti, prevashodno korektnim odnosom prema kupcima te kvalitetnim prozivodima.

Danas je u okviru manifestacije po prvi put organizovana i trka kosačicama, a u uokviru programa predviđeno je i tradicionalno cijeđenje sirćeta i pravljenja kompota te prezentacija rolobaliranja sijena i slame.

Za danas je predviđen i “Miholjdanski šahovski turnir”, a Šahovski klub “Ozren” obilježiće jubilej, 60 godina postojanja i uspješnog rada.

Juče je održana tradicionalna međunarodna “Miholjdanska smotra folklora”.

Osnovci i srednjoškolci iz ove opštine u poneđeljak, 9. oktobra, takmičiće se na uličnim trkama, a za pobjednike su obezbijeđene novčane nagrade.

Петрово - манифестација "Озренска јNa spomen-obilježjima poginulim borcima Vojske Republike Srpske u svim mjesnim zajednicama u srijedu, 11. oktobra, biće odata počast i položeno cvijeće.

Na dan slave u četvrtak, 12. oktobra, u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovu biće služen parastos, a u spomen-sobi i na spomen-groblju u Petrovu biće položeno cvijeće i prislužene svijeće.

Na Miholjdan će biti održana i svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će najzaslužnijim pojedincima, organizacijama i ustanovama biti uručene ovogodišnje opštinske nagrade i priznanja, a nakon toga uslijediće lomljenje slavskog kolača.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

IMG-6756e06316b2ef8ef3a31965131988ed-V

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA