Logo-Glas

U Petrovu proglašena vanredna situacija zbog jakog vjetra

12. Decembra 2017.

25289188_10212673450325167_2910551161841242562_nPETROVO – U Petrovu je proglašena vanredna situacija zbog nevremena i jakog vjetra, rekao je Srni iz načelnik opštine Ozren Petković.

Petković je istakao da je odluku donio Štab za vanredne situacije zbog olujnog nevremena koje je prouzrokovalo veliku materijalnu štetu na oko 30 odsto domaćinstava, privrednim objektima, te zgradama opštine, Osnovne škole “Sveti Sava” Kakmuž i Doma kulture Karanovac, a uništen je i kompletan krov objekta fudbalskog kluba “Ozren”.

On kaže da je oštećena niskonaposnka mreža zbog čega pojedina naselja nemaju struju, da je uništena javna rasvjeta, da pojedini dijelovi naselja nemaju vodu i da su sporedni nekategorisani putevi u prekidu zbog oborenih stabala

Petković procjenjuje da je 50 odsto plasteničke proizvodnje uništeno, a velika je šteta i na pčelinjacima.
Dobrovoljna vatrogasna jedinica, komunalno preduzeće “Voda”, radnici “Elektro Doboja” su na terenu da bi se sanirala šteta.

Petković je istakao da je u toku formiranje komisije za procjenu pričinjene štete i za sutra najavio novu sjednicu Štaba za vanredne situacije, s obzirom na to da su na teren upućene ekipe za brzu procjenu stanja.

Olujno nevrijeme na području opštine Petrovo počelo je juče poslijepodne i trajalo je do kasnih jutarnjih časova sa najjačim udarom vjetra od 23.00 do 4.00 časa.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA