Logo-Glas

U procesu zemljišna mafija, Gligorić traži Dodikovo svjedočenje

2. Februara 2015.

Tihomir GligorićDOBOJ – U Osnovnom sudu Doboj danas je održano pripremno ročište u predmetu tužbe Aleksandra Deurića, Čane Babić i Danijele Domazet protiv Tihomira Gligorića za narušavanje ugleda i prouzrokovanu duševnu bol zbog njegovih istupa u javnosti u kojima ih je označio kao pripadnike zemljišne mafije unutar Geodetske uprave Republike Srpske.

Tihomir Gligorić je Sudu danas predočio svoje dokaze, te predložio da se u nastavku procesa kao svjedoci saslušaju: Milorad Dodik, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, Nada Tešanović, Radisav Višković, Slavko Mitrović, Rajko Vasić i Srebrenka Golić, kao učesnici sastanka u palati Predsjednika Republike Srpske aprila 2012.godine kada je zajednički konstatovano da postoji “zemljišna mafija” u Geodetskoj upravi (po riječima Predsjednika Dodika).

Gligorić je naglasio da su mu prisutni tada dali podršku za iznesene činjenice i prijedloge mjera i naložili mu da provede nadzor nad nosiocima koji su umješani u javnosti poznate afere: „Autoprevoz“, Dom „Rada Vranješević“, „Trgoprodaja“ – Prijedor, „Fruktona“, Poljoprivredna škola, Banja „Guber“, Medicinska elektronika i dr.

Gligorić je takođe Sudu predočio dokaze da je, u više navrata 2009., 2010. i 2012.godine o svojim saznanjima obavještavao najodgovornije nosioce izvršnih i zakonodavnih funkcija i nadležne organe i službe, te da je, kao direktor, preduzeo niz mjera internog nadzora, suspenzije, pokretanja disciplinskih postupaka, podnošenje krivičnih prijava itd. u vezi sa zaposlenima koji su direktno učestvovali u provođenju nezakonitih radnji u navedenim slučajevima.

Iako je, kao direktor, pokušavao da ovaj problem riješi u institucijama sistema, a kao tadašnji član SNSD-a u organima ove partije, u čemu, kako je javnosti poznato, nije uspio, Tihomir Gligorić smatra da je ovaj sudski proces sada prilika da se, konačno, sazna više o djelovanju zemljišne mafije u Republici Srpskoj, kao i o konkretnim štetama koje je pretrpio grad Banjaluka i Republika Srpska.

Nastavak ročišta je zakazan za 11.03.2015.g. na zahtjev druge strane, koja je tražila dodatno vrijeme da bi proučila dokaze koje je predočio Gligorić.

(IZVOR: RTVBN)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA