Logo-Glas

U prošloj godini 26 ubistava

17. Maja 2015.

policijaBANJALUKA – Na području Republike Srpske tokom 2014. godine izvršeno je 26 ubistava, što je za sedam odsto manje nego u 2013. godini, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Od ovog broja sedam krivičnih djela počinjeno je na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka, šest na području CJB Istočno Sarajevo, pet na području CJB Doboj i po četiri na području CJB Prijedor i Bijeljina.

U četiri slučaja izvršilac je nakon počinjenog ubistva izvršio samoubistvo, u 20 slučajeva počinioci su otkriveni, dok se u dva slučaja i dalje radi na rasvjetljavanju.

U toku je istraga ubistva koje je izvršeno u aprilu 2014. godine u okolini grada Prijedora i drugog ubistva iz septembra 2014. na području opštine Kalinovik.

Od ukupnog broja ubistava, 13 ubistava je prijavljeno po nepoznatom izvršiocu, od kojih je rasvijetljeno 11 ili 84,6 odsto.

Na području Republike Srpske tokom 2014. godine evidentirano je 637 krivičnih djela protiv života i tijela što je za 3,9 odsto manje nego u istom periodu 2013. godine.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA