Logo-Glas

U prvom kvartalu budžet opštine Petrovo u deficitu za 23.409 KM

11. Jula 2017.

Ozren Petković načelnik PetrovaPETROVO – Odbornici Skupštine opštine Petrovo usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta za prva tri mjeseca ove godine, prema kojem je zabilježen deficit od 23.409 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i finansije Željko Đurić rekao je da ukupna budžetska sredstva za prva tri mjeseca iznose 543.355 KM, a potrošnja 566.764 KM, te da je zabilježen manjak od 23.409 KM.

– Ukupni budžetski prihodi ostvareni su 21 odsto od planiranih i u poređenju sa izvršenjem za isti period prošle godine, budžetska sredstva su manja za 8.934 KM – naveo je Đurić.

On je dodao da je ukupna potrošnja za tri odsto manja od planirane.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković naveo je da razumije nezadovoljstvo odbornika opozicije izvršenjem budžeta i naveo da već u narednom periodu očekuje veći priliv sredstava po osnovu koncesionih naknada za gas, geotermalne vode i kamen od tri nova investitora.

– Kroz Savez opština i gradova, mi se borimo i da se koriguje koeficijent PDV-a, da bi male opštine popravile budžet – naveo je Petković.

Osvrnuvši se na problematiku u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, gdje učenici od 6. juna nisu pohađali nastavu, Petković smatra da je riječ o političkom pitanju.

On je rekao da je uputio dopis resornom ministarstvu i predstavnicima škole, od kojih je zatražio informacije na osnovu kojih bi se, s ciljem donošenja kvalitetnih zaključaka, zakazala nova sjednica lokalne skupštine.

Odbornik PDP-a Mladen Tomić izrazio je zabrinutost za sudbinu ove škole, s obzirom da je resorni ministar Dane Malešević najavio “gašenje” 89 osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Odbornici su na današnjoj sjednici razmatrali, između ostalog, Nacrt izmjene dijela regulacionog plana poslovne zone “Sočkovac”, Pristupanje izradi istražne bušotine i eksplatacionog bunara vode, te izvještaje o poslovanju javnih preduzeća čiji je osnivač ova opština za prošlu godinu.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA