Logo-Glas

U Šamcu održan “Godišnji Svetosavski koncert”

28. Januara 2018.

ШАМАЦ, 28. ЈАНУАРА /СРНА/ - У организацији Културно-умјетничког друштва "Шамац" вечерас у кино-двoрани у Шамцу одржан "Годишњи Светосавски концерт".

ŠAMAC
– U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Šamac” večeras u kino-dvorani u Šamcu održan “Godišnji Svetosavski koncert”.

Na kocertu su učestovali prvi i dječiji ansambl KUD-a “Šamac”, veterani Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Brčko, KUD “Zoran Tomušilović” Donje Polje – Botajica – Modriča, KUD “Vaso Pelagić” iz Pelagićeva i Plesni studio “Princes” iz Šamca.

Nastup dječijeg ansambla KUD-a “Šamac” pratila je podjela paketića najmlađim članovima društva.

Шамац - концертPredsjednik KUD “Šamac” Mladen Radović kaže da su ovim tradicionalnim koncertom dali svoj doprinos obilježavanju sjećanja na Svetog Savu.

On je rekao da ih u aprilu čeka 15. međunarodna revija folklora “Šamačko proljeće”, koji je upisan u kalendar CIOF-a, Svjetske organizacije festivala folklora koja radi u okviru UNESKO-a.

– Ponosni smo na to. U aprilu se bratimimo sa društvom iz Srbije, a dolaze nam društva iz Makedonije i Hrvatske, Srbije – kaže Radović.

On je dodao da ove godine KUD “Šamac” obilježava 18 godina rada, imaju 80 članova u tri uzrasne grupe, “ce” i “be” ansambl, mali i srednji, te prvi ansambl.

Шамац - Светосавски концертRukovodilac veterana u folklornoj sekciji SPKD “Prosvjeta” iz Brčkog Daliborka Mitrović ističe da su se večeras rado odazvali pozivu da nastupe u Šamcu, te istakla da su večeras ovde najstariji članovi folklorne sekcije “Prosvjete”.

– Predstavili smo se sa dvije koreografije – igrama srpskog življa iz Sarajevskog polja i igrama podgrmečkog kraja – kaže Mitrovićeva.

Ona podsjeća da su sinoć u Brčkom održali godišnji koncert, a nedavno proslavili 10. rođendan.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA