Logo-Glas

U Šamcu predstavljena komedija “Solo pasulj volim”

11. Maja 2018.

Шамац - изведена комедија "Соло пасŠAMAC – U Šamcu je večeras pozorište “Ušće teatar” izvelo komediju “Solo pasulj volim”, a sav prihod od ulaznica namijenjen je djeci sa posebnim potrebama.

Prihod od ulaznica biće iskorišćen za odlazak djece i roditelja na prvu manifestaciju djece sa posebnim potrebama “Svi smo mi dio vas”, koje će biti održano u Gradišci, na kojoj će se okupiti više od 2.000 djece i roditelja iz susjednih zemalja i Evrope.

Režiser i scenarista komedije “Solo pasulj volim” Dušan Lojpur rekao je da je tema ovog djela problematika doseljeničkih porodica.

“Sedmočlana porodica prodaje zemlju na selu i kreće `trbuhom za kruhom` put velegrada. Međutim, kao i mnoge druge slične njoj, ona je daleko od velegradskog načina života”, rekao je Lojpur i dodao da je ovo treća komedija šamačkog pozorišta.

On je istakao da naslov predstave ima dublju metaforu, jer ne govori samo o oskudnoj ishrani na koju je ova porodica prinuđena, nego i o svom provincijskom statusu od koga je nastojala da pobjegne.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Otvoren novi tržni centar u Šamcu // ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i Tatjana Paunoski rukovodilac službe marketinga u kompaniji „Bingo“ juče su presjekli sve...
ŠAMAC: Obilježeno 26 godina od osnivanja Druge posavske brigade // ŠAMAC - Polaganjem vijenaca i parastosom za poginule borce Vojske Republike Srpske kod Centralnog spomenika u Šamcu obilježeno je 26 godi...
U POPLAVAMA ZA JEDAN DAN OSTAO BEZ SVEGA: Četiri godine kasnije ima fa... // ŠAMAC - Regionalno poznata fotografija krave, koja sa blakona kuće zuri u potopljenu štalu, snimljena je na imanju Čede Borojevića (70) u...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA