Logo-Glas

U Šamcu spremno dočekuju snijeg

17. Novembra 2014.

snijegŠAMAC – Štab za vanredne situacije u opštini Šamac na današnjoj sjednici usaglasio je spiskove sa Centrom za socijalni rad i Domom zdravlja kada je riječ o licima kojima treba pružiti dodatnu pomoć ukoliko bude snježnih padavina.

Komandant Štaba za vanredne situacije u opštini Šamac Savo Minić rekao je da zimska služba raspolaže sa 20 tona abrazivnog materijala, više od 10 tona soli, jednim kamionom i dva ulta vozila sa snježnim plugom, te malom mašinom za čišćenje trotoara.

Minić navodi da su u koordinaciji sa službom koja čisti regionalne i magistralne puteve na ovom području i uputili dopis svim direktorima javnih preduzeća i javnih ustanova, kao i dopise koji redovno idu građanima, vlasnicima objekata da su obavezni čistiti snijeg ispred svojih dvorišta kada ga bude.

On je istakao da su danas formirali tim za procjenu opasnosti u slučaju požara, poplava ili snijega, a članovima Štaba za vanredne situacije, direktorima javnih preduzeća i ustanova i drugim naloženo da naprave prijedlog izvršnog plana za ove slučajeve.

– Republičkom štabu Civilne zaštite i drugim ustanovama ćemo uputiti zaključak sa sjednice u kojem tražimo da na području opštine Šamac izvrše uvezivanje sistema veze sa svim akterima koji nam mogu dati mogućnost procjene situacije – kaže Minić.

Minić je rekao da su Javnoj ustanovi “Vode Srpske” sa današnjeg sastanka uputili zahtjev za sanaciju preostalog dijela obalozaštite kada je riječ o rijekama Bosna i Sava.

– To moramo uraditi da nam se ne bi ponovile majske poplave, pogotovo kada je u pitanju gradsko jezgro – kaže Minić.

Na sjednici je Štab za vanredne situacije predložio i da se postavi sistem za uzbunjivanje stanovništva, a napraviće i probnu uzbunu da vide kako sve funkcioniše.

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA