Logo-Glas

U SMS servisu MUP-a RS hiljadu brojeva

21. Decembra 2014.

cjb-DobojDOBOJ – Hiljadu telefonskih brojeva u Doboju ušlo je u SMS servis MUP-a RS za provjeru stanja ličnih dokumenata, a građani su najviše zainteresovani da provjere svoje lične karte.

– Period je zamjene ličnih dokumenata. Godine 2003. je počelo izdavanje elektronskih ličnih karata, a 2013. i 2014. su udarne kad ističe rok važenja od 10 godina. Tada je kontinuirano povećan broj zahtjeva za izdavanje tih dokumenata – rekla je Svjetlana Vasić, rukovodilac Odsjeka za izdavanje ličnih dokumenata u CJB Doboj.

Prema njenim riječima, u slučaju neslaganja podataka građanin ima mogućnost da pošalje SMS poruku i da dobije povratnu informaciju u kojem statusu se nalazi njegov zahtjev.

Na jedinstveni broj 091 110 122 po cijeni od 0,10 KM građani mogu provjeriti trenutni status dokumenta nakon podnošenja zahtjeva za njegovo izdavanje, kao i registracije vozila, te novčanih kazni i uplata.

Mišljenja Dobojlija, koje smo zatekli u Odsjeku za izdavanje ličnih dokumenata o korištenju usluga SMS servisa, su podijeljena. Stariji su više zainteresovani za njegovo korištenje od mlađih sugrađana.

– Došao sam da podnesem zahtjev za izdavanje lične karte. Nisam znao za ovu mogućnost, ali ću se prijaviti jer mi je tako lakše nego da dolazim i stojim u redu – kazao je stariji Dobojlija.

Njegov osamnaestogodišnji sugrađanin rekao je da nije informisan o tome.

– Došao sam da predam za vozačku dozvolu, a ovu uslugu vjerovatno neću koristiti. Nije mi potrebna, nije mi problem da sačekam u redu i provjerim kada mi ističe dokument. Možda to više odgovara starijim osobama, da ne čekaju u redu – kazao je osamnaestogodišnjak.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA