Logo-Glas

U Stanarima u petak izložba fotografija i “Dani ruskog filma”

16. Maja 2018.

stanariSARAJEVO – U Centru za kulturu opštine Stanari u petak, 18. maja, biće otvorena izložba slika “Ruska sela” i započeti trodnevni program “Dani ruskog filma”, koji je ove godine posvećen najmlađim.

Foto-projekat ruskog novinara Svetlane Urban “Ruska sela” iz Doma ruskog zarubežja “Solženjicin” prikazaće ljepotu prirode i ambijenta u kome su sačuvane stogodišnje starinske kuće i crkve koje su preživjela turbulentna vremena prošlosti i predstavljaju ključ za otvaranje misteriozne ruske duše, a i veliko umjetničko nadahnuće za pjesnike i slikare, saopšteno je iz Ambasade Rusije u BiH.

Centar za kulturu opštine Stanari u saradnji sa ruskom Ambasadom u BiH i udruženjem “Srpsko-ruski most” već drugu godinu organizuje prikazivanje ruske savremene kinematografije i umjetničkog stvaralaštva, čime na najbolji način omogućava srpskoj publici da se upozna o kulturi ove prijateljske zemlje.

Za omladinu je upriličeno prikazivanje novih ruskih animiranih filmova “Knez Vladimir” iz 2006. godine, “Ivan Carević i Sivi Vuk”, 2011. godine, te “Tvrđava: štitom i mačem” iz 2015. godine, čiji je fokus na srednjovjekovno doba herojstva, patriotizma, prijateljstva i vjere u bolju budućnost.

Otvaranje izložbe predviđeno je za 19.00 časova u prisustvu visokih zvaničnika i predstavnika diplomatskog kora, dok će u 19.30 časova početi prikazivanje animiranog filma iz programa “Dana ruskog filma”.

Ia Ambasade Rusije ističu da je ulaz za obje manifestacije besplatan.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA