Logo-Glas

U Tesliću sutra konferencija “Pravosuđe i mediji”

17. Januara 2016.

Hotel "Kardial", ZTC Banja Vrućica

SARAJEVO – U Tesliću će sutra biti održana konferencija o temi “Pravosuđe i mediji”, u organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH.

Cilj konferencije jeste ukazati na uticaj odnosa sa javnošću na kreiranje mišljenja javnog mnjenja i stvaranje slike o pravosuđu, s obzirom na značaj predstavljanja aktivnosti i rezultata rada pravosudnih institucija posredstvom medija, te informisanja i upoznavanja građana o načinu rada sudova i tužilaštava.

Cilj je utvrditi trenutno stanje i dalje korake u unapređenju saradnje sudova sa medijima i komunikacije sa građanima, najavljeno je iz VSTS-a.

Program konferencije zasnovan je na predstavljanju aktivnosti VSTS-a BiH kada je riječ o odnosima sa javnošću i prakse Suda BiH u saradnji sa medijima i odnosima sa javnošću. Osim toga, biće predstavljena uloga i značaj komuniciranja sa javnošću.

Konferencija se održava u okviru projekta pod nazivom “Konsolidacija i dalji razvoj pravosudnog komunikacionog i informacionog sistema” koji sa 1,8 miliona evra finansira EU iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć, s obzirom na važnost efikasnosti pravosuđa kao ključnog uslova za pristup evropskim integracijama.

Ovim projektom započela je nova faza razvoja pravosudnog informacionog sistema u BiH, a nastavljaju se aktivnosti unapređenja efikasnosti pravosuđa kojima će se razviti dodatne funkcionalnosti i obezbijediti održivost Sistema za automatsko upravljanje predmetima, smanjiti broj neriješenih predmeta i predmeta ratnih zločina u sudovima, te povećati povjerenje javnosti i poboljšati imidž pravosuđa, navodi se u saopštenju.

U projekat unapređenja efikasnosti pravosuđa, EU i vlade Norveške i Švedske uložile su znatna sredstva.

Konferenciju će u Hotelu “Kardijal” u 10.00 časova uvodnim obraćanjima otvoriti predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija i šef programa pravosudnog sektora u Delegaciji EU u BiH Una Keli.

Izjave za medije planirane su u 11.00 časova.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA