Logo-Glas

U toku obnova Doma kulture u Derventi

7. Decembra 2014.

derventa-dom kultureDERVENTA – U Derventi je u toku obnova Doma kulture, koji je prije rata pripadao Hrvatskom kulturnom društvu “Napredak”, a ukupni troškovi, prema projektu, iznosiće oko 245.000 KM.

Predsjednik HKD “Napredak” Derventa Ilija Zirdum rekao je da je u toku pokrivanje doma i taj posao treba da bude završen do kraja mjeseca.

Zidrum je naveo da Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske finansira popravke krova i stolariju.

Prema njegovim riječima, Odlukom hrvatske Kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske po prijavljenom projektu “Rekonstrukcija i adaptacija Hrvatskog doma u Derventi” za dio troškova projekta odobreno je oko 38.000 KM.

– Očekujemo i pomoć drugih donatora kako bi objekat bio stavljen u potpunu funkciju. Dobro je da objekat dobija zasluženu pažnju – rekao je Zirdum.

On je naveo da je derventska podružnica “Napretka” dobila na raspolaganje svoj nekadašnji dom do donošenja zakona o povratku imovine.

– Ulaganja u obnovu računaju se u cijenu zakupnine, koja je po sadašnjim zakonima morala biti određena – naveo je Zirdum.

(IZVOR: SrpskaCafe)

Čitajte još

TESLIĆ: Iz kuće otuđena veća količina polovne robe // DOBOJ - Policijskoj stanici Teslić, 21.02.2018. godine, prijavljeno je da je u prethodnih dvadeset dana izvršena provala u kuću vlasništv...
Naprednjaci se ujedinjuju u jednu stranku, ostaju u SzP-u // BANJALUKA – Napredna Srpska na čijem čelu je Goran Đorđić, i Srpska napredna stranka, koju predvodi Jovan Hadži Mitrović, potpisali su ko...
Prosječna plata u januaru 825 KM // BANJALUKA - Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u januaru iznosila je 825 KM, a bruto 1.321 KM, saopšteno je iz Republičko...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA