Logo-Glas

U toku obnova Doma kulture u Derventi

7. Decembra 2014.

derventa-dom kultureDERVENTA – U Derventi je u toku obnova Doma kulture, koji je prije rata pripadao Hrvatskom kulturnom društvu “Napredak”, a ukupni troškovi, prema projektu, iznosiće oko 245.000 KM.

Predsjednik HKD “Napredak” Derventa Ilija Zirdum rekao je da je u toku pokrivanje doma i taj posao treba da bude završen do kraja mjeseca.

Zidrum je naveo da Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske finansira popravke krova i stolariju.

Prema njegovim riječima, Odlukom hrvatske Kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske po prijavljenom projektu “Rekonstrukcija i adaptacija Hrvatskog doma u Derventi” za dio troškova projekta odobreno je oko 38.000 KM.

– Očekujemo i pomoć drugih donatora kako bi objekat bio stavljen u potpunu funkciju. Dobro je da objekat dobija zasluženu pažnju – rekao je Zirdum.

On je naveo da je derventska podružnica “Napretka” dobila na raspolaganje svoj nekadašnji dom do donošenja zakona o povratku imovine.

– Ulaganja u obnovu računaju se u cijenu zakupnine, koja je po sadašnjim zakonima morala biti određena – naveo je Zirdum.

(IZVOR: SrpskaCafe)

Čitajte još

U Podnovlju služena liturgija na dan Svetog Nektarija // DOBOJ - U manastiru Svete Trojice u Podnovlju povodom praznika Svetog Nektarija Eginskog služena je Sveta arhijerejska liturgija, koju je...
DOBOJ: Predstavljen prvi tom Enciklopedije Republike Srpske // DOBOJ - U Doboju je večeras predstavljen prvi tom Enciklopedije Republike Srpske u kojem je obrađeno 1.500 odrednica u vezi sa procesima,...
ŠAMAC: Razgovarano o povratničkim projektima za Hrvate // ŠAMAC - Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković razgovarao je danas sa zamjenikom načelnika opštine Šamac...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA