Logo-Glas

U toku sanacija kino sale Doma kulture u Petrovu

3. Novembra 2014.

Obnova Doma kulture PetrovoPETROVO – Zahvaljujući USAID-ovom projektu „PRO-Budućnost“, kino sala Doma kulture u Petrovu uskoro će ponovo biti u funkciji. 

Naime, poplave koje su napravile ogromne štete na teritoriji opštine Petrovo u avgustu, nisu zaobišle ni objekat Doma kulture, a najviše je stradala upravo kino sala. Uništen je pod na bini, kao i parket i donji dijelovi zidova u sali. 

Sanacioni radovi, koji podrazumijevaju zamjenu brodskog poda na bini, nabavku i ugradnju keramike umjesto parketa u sali i sanaciju oštećenja na zidovima, procijenjeni su na 6.586,15 KM. 

Ukupan iznos finansiran je Fondom solidarnosti, uspostavljenom u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Međunarodne agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka. 

Prema riječima Siniše Tomića, koordinatora projekta „Sanacija sale Doma kulture Petrovo“, radovi su pri kraju, a predviđeno je da se u obnovljenoj sali održi tribina mladih iz opština Petrovo i Gračanica, koje su partnerske opštine u projektu „PRO-Budućnost“.

(IZVOR: Opština Petrovo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA