Logo-Glas

U vodi iz “Jame” nema žive

16. Januara 2015.

izvor "Jama" PetrovoPETROVO – Voda sa izvora “Jama” u Petrovu i “Volujak” u Kakmužu ispravna je za piće, rezultati su superanalize urađene po nalogu Inspektorata Republike Srpske.

U uzorcima vode sa ovih izvora nije pronađena nedozvoljena koncentracija žive, objavljeno je na sajtu opštine Petrovo.

Uzorke vode na izvoru “Volujak” u Kakmužu i “Jama” u Petrovu, te u Osnovnim školama “Vuk Karadžić” u Petrovu i “Sveti Sava” u Kakmužu uzeli su 29. decembra prošle godine tehničari iz Instituta za zaštitu zdravlja Banjaluka i Instituta za vode iz Bijeljine. 

Uzorkovanje je obavljeno na različitim tačkama u distributivnom sistemu, među kojima su bile i one gdje su u ranijim analizama potvrđene povećane koncentracije žive.

Superanaliza je obavljena, nakon oprečnih rezultata analiza vode koju su obavili Institut za vode iz Bijeljine i Institut za zaštitu zdravlja Banjaluka.

Tada je banjalučki Institut utvrdio prisustvo žive u vodi, dok su rezultati bijeljinskog Instituta za vode pokazali da je voda ispravna.

Izvor “Jama” u Petrovu tada je isključen iz vodovodne mreže, a građani Kakmuža i Petrova snabdijevali su se flaširanom vodom za piće. 

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA