Logo-Glas

U Vukosavlju počela dvodnevna akcija pod nazivom “Sportom protiv poplava” (FOTO)

12. Avgusta 2017.

1VUKOSAVLJE – U organizaciji Nezavisnog biroa za razvoj i opštine Vukosavlje na stadionu FK “Sloga” danas je počela dvodnevna akcija pod nazivom “Sportom protiv poplava”, a manifestacija se održava u okviru projekta “Podrška održivom oporavku od poplava za Šamac, Vukosavlje i Domaljevac – Šamac” kojeg finansira EU, a provodi NBR.

Ovo je prva faza ove akcije, a radi se o dvodnevnom dječijem turniru u kojem učestvuju najmlađi od 8 do 13 godina. Ukupno će učestvuje 28 ekipa sa preko 300 učesnika sa područja cijele BiHi Srbije – kaže izvršni direktor NBR Enver Sarvan.

6On je dodao da na ovaj način , putem sporta i sportskih manifestacija daju doprinos boljoj prevenciji i jačanju svijesti o potrebi bolje zaštite od poplava.

Vršilac dužnosti načelnika za privredu i društvene djelatnosti u opštini Vuosavlje Zekerijah Bahić kaže su zajedno sa NBR organizovali ovu manifestaciju da promovišu projekat i povećaju svijest šta znači zaštita od oplava i šta ona donosi, te da je prevencija jako bitna.

– Ovo danas znači mnogo za promociju naše opštine. Ubijeđen sam da će ovakva vrsta promocije doprinjeti povećanju svijesti građana, a samim tim aćemo na koji način d arazmišljamo i prije nego što nas zadesi da mislimo na takve situacije, da spasimo živote građana i imovinu – kaže Bahić.

Organizatori turnira, djeca i domaćini su obučeni u majice sa natpisom “Boljom prevencijom od poplava”, a na stadionu će sutra biti postavljene tende sa istom porukom, te će omladina i omladinska udruženja “Dobor” i “Sova” podijeliti posebno štampane letke sa dodatnim informacijamao značaju i ulozi sporta i sportista o unapređenju prevencije od poplava, a biće priređeno zajedničko druženje u KC “Riječani” u Modriči na kojima će biti podijeljene i nagrade i zahvalnice.
(IZVOR: Svetlana Pavlović/GlasRegije)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Capture

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA