Logo-Glas

Učenica iz Teslića zasijala među 200 najboljih matematičarki iz svijeta

13. Maja 2018.

Nevena11Nevena Radešić, učenica trećeg razreda Gimnazije teslićke Srednje škole “Јovan Dučić” osvojila je bronzanu medalju na Evropskoj olimpijadi iz matematike za djevojke.

Teslićka srednjoškolka zablistala je na evropskoj matematičkoj olimpijadi u Firenci i to među 200 matematičarki. Konkurencija je bila jaka. Ipak, okitila se bronzom.

Osim djevojaka iz Evrope, učestvovali su i matematičarke iz Amerike, Kanade, Brazila, Saudijske Arabije i Јapana.

– Meni je stvarno bila čast da učestvujem na takvom takmičenju, obzirom da okuplja najbolje matematičarke i bilo mi je drago upoznati sve njih – ističe bronzana Nevena Radešić za RTRS.

Roditelji su ponosni na ovaj uspjeh. Nevena je jedna od četiri kćerke profesorke Željke Radešić. Dvije starije sestre studiraju medicinu, a najmlađa je takođe učenik gimnazije.

Željka Radešić, Nevenina majka kaže da je jako srećna, ponosna i zadovoljna, kao i cijela njihova porodica.

Osim matematike, Nevena je izvrsna i u drugim oblastima. U teslićkoj srednjoj školi, kažu, trude se da učenicima obezbijede što kvalitetnije obrazovanje.

– Ona uvijek radi zadatke, teme preko mapa uma, njeni zadaci su uvijek urađeni na samo njen način u odnosu na ono kako drugi rade – pojašnjava Mirzada Hajrulahović, profesorka u Srednjoj školi “Јovan Dučić”, Teslić.

Dragana Pozderović, v.d. direktora Srednje škole “Јovan Dučić” u Tesliću naglašava da Nevena ima razvijenu jaku unutrašnju motivaciju i sa entuzijazmom odlazi na svako takmičenje i radi na sebi. I uz sve to, kaže, uvijek je u stanju da pomogne drugovima u razredu.

Nevena je zahvaljujući ovom uspjehu dobila ponudu i da nastavi školovanje na jednom od evropskih univerziteta. O tome će, kaže, još razmisliti.
(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA