Logo-Glas

Učenici regulisali saobraćaj u Doboju

8. Oktobra 2014.

djeca saobraćajci

DOBOJ – U Doboju je danas nastavljena kampanja “Vozači – škola je za nas, oprez je za vas” u kojoj su učenici u prisustvu policije zaustavljali vozila i upozoravali vozače da sporije voze, posebno u blizini školskih objekata.

Saobraćaj u dobojskoj Ulici Filipa Višnjića danas su regulisali učenici drugog razreda Osnovne škole “Sveti Sava”. Oni su nosili majice i kačkete sa natpisom “policija” i tako su na kratko preuzeli ulogu policijskih službenika. 

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Dragiša Kojić rekao je da u proteklom periodu nije evidentirana saobraćajna nesreća u kojoj je dijete smrtno stradalo, ali je upozorio da je jedno dijete zadobilo teže, a jedno lakše povrede.

On je apelovao da vozači poštuju saobraćajne propise, posebno u blizini škola, te da voze maksimalno oprezno i prilagode brzinu.

Kojić je rekao da je današnja aktivnosti jedna od preventivnih koje se provode u okviru kampanje čiji je osnovni cilj da se najmlađi upoznaju o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju. 

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA