Logo-Glas

“Ucjenjuju” kesama za đubre

18. Marta 2015.

progres-smećeDOBOJ – Komunalno preduzeće “Progres”, nakon što je nezakonito troškove dostave računa prevalilo na leđa korisnika, sada je potrošačima “naredilo” da kese za deponovanje kućnog otpada kupuju isključivo kod njih, a u protivnom im neće biti odvoženo smeće ispred kuća.

Upravo to se ovih dana i dogodilo.

Vozila “Progresa” su ispred kuća na Usori i Barama jednostavno ostavljali pripremljeno smeće za odvoz potrošačima koji su i uredno platili svoje račune.

Samo su pokupili smeće u kesama sa njihovim logom i natpisom, a sve ostalo u drugim kesama za smeće i kantama komunalci su ostavljali na trotoarima.

Takvu obavezu uveli su samo potrošačima iz prigradskih naselja, ali ne i onima u gradu, koji su na taj način ponovo privilegovani.

Jer, smeće u gradu voze na deponiju Lipac svaki dan, a u prigradskim naseljima samo jednom nedjeljno.

To je bio razlog da korisnici usluga ovog komunalnog preduzeća, privatizovanog prije deceniju, ponovo najave podnošenje pritužbi nadležnima.

U prethodnom slučaju, posle obraćanja nezadovoljnih Dobojlija, ombudsman za zaštitu potrošača u BiH dao je za pravo korisnicima usluga dobojskog Komunalnog preduzeća “Progres” da to preduzeće ne može da zahtijeva da račune plaćaju isključivo putem pošte i da oni plaćaju dostavu računa na kućne adrese.

Reagujući, ombudsman je naložio “Progresu” da obustavi primjenu te odluke, a Skupštini grada Doboj da na sjednici odluku stavi van snage.

Što se tiče cijena odvoza smeća, do ove obaveze kupovine četiri kese mjesečno i plaćanja dodatnih pola marke, za vlasnike kuća ona je iznosila 7,60 maraka. U gradu potrošači plaćaju 2,60 maraka po članu.

(IZVOR: Novosti/Ljubinko Đurić)

 

Komentari

3 Responses to “Ucjenjuju” kesama za đubre

  • Dodatak: Nije samo ucjena kupovina vreća. Već su ograničili smo 4 vreće mjesečno (za više kažu treba pisati zahtjev i odvoz smeća bi koštao duplo više). Takođe sada moramo i platiti naprijed – jer za vreće idemo pre prve subote u mjesecu! Ovo je nečuveno i bahato. Zahvalni smo na tekstu koji ste napisali i nadamo se da će nadliježni preduzeti nešto po tom pitanju!!!

  • Нису они уопште криви јер им ми то дозвољавамо па чак се и утркујемо ко ће прије набавити те кесе. Грађани требају престати плаћати услугу одвоза смећа, распистати тендер и прихватити најбољу и најјефтинију понуду јер не видим ама баш никаквог разлога зашто је тај Прогрес и Жакула богом дат да пружа ту услугу. Прво нам је увео неке картончиће по бојама, затим рекао да морамо купити пластичне канте у Прогресу (по прилично већој цијени) да би сада измислио ове кесе за које чак не издаје фискални рачун нити на ту услугу плаћа било какав порез!Грађани треба да масовно пријављују Комуналној Полицији КП Прогрес због не извршавања обавезе и уколико они не буду реаговали организовати се и тужити скотове. ДОСТА ЈЕ ВИШЕ!

  • Ništa od odluke Ombudsmana za zaštitu potrošača … jer su građani u februaru dobili račune sa dodatkom troška dostave računa od 0,09 KM, tako da sada, npr. račun za jednog člana u gradu umjesto 2,60 KM iznosio 2,69 KM mjesečno.
    Snašao se Žakula kako svoj trošak da prevali na građane. Šta će biti ako se na isti potez odluči: Toplana, Elektro, DIRG i drugi???
    Preostaje nam da tražimo od nadležnih Grada Doboja da raspišu TENDER i izaberu napovoljnijeg ponuđača!

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA