Logo-Glas

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA DOBOJ: Besplatni preventivni ljekarski pregled

23. Oktobra 2019.

DOBOJ – Grad Doboj i Mjesna zajednica Donji grad, u saradnji sa Udruženjem penzionera grada Doboj, JZU Dom zdravlja i Crvenim krstom Doboj, organizovali su zajedničku akciju besplatnog preventivnog ljekarskog pregleda u prostorijama Udruženja penzionera.

Interesovanje za ovaj vid zdravstvene zaštite bio je iznad svih očekivanja jer je u vremenu od devet do jedanaest časova osoblje JZU Doma zdravlja Doboj pregledalo 106 osoba starije populacije.

Ovoj svojevrsnoj akciji vezanoj za zdravstvene usluge prisustvovao je i Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, koji je rekao da se zdravstvenom stanju najstarije populacije mora pridavati poseban značaj. Takodje, Jerinić je naglasio da će i ubuduće Grad Doboj podržavati ovakve akcije i omogućiti penzioneima da kontrolišu svoje zdravlje bez čekanja u zdravstvenim ustanovama i izlaganja finansijskim izdacima.

Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja penzionera grada Doboja, pozdravio je ovakvu inicijativu i rekao da su prostorije Udruženja uvijek otvorene za sve aktivnosti koje su vezane za kontrolisanje zdravlja penzionera i zahvalio na inicijativi Mjesne zajednice Donji grad i podršci Grada Doboja.

Slavko Kovačević, direktor JZU Dom zdravlja Doboj, naglasio je da je ova ustanova u stalnom kontaktu sa Udruženjem penzionera Grada Doboj i da je osoblje, od ljekara do medicinskih radnika, uvijek na raspolaganju, kada je u pitanju akcija na zdravstvenim uslugama penzionerima geada Doboja.

Darko Bilić, aktivista u Mjesnoj zajednici Donji Grad, izarzio je zadovoljstvo što se veliki broj stanovnika starije populacije odazvao besplatnom preventivnom pregledu i istakao da će ubuduće ovakve akcije biti organizovane dva do tri puta godišnje.

Penzioneri , koji su prošli kroz zdravstvene preglede bili su prezadovoljni i zahvalili su se svim organizatorima ove akcije na zaštiti zdravlja i preventivnom pregledu.

Sl. BABIĆ/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA