Logo-Glas

Udruženje RVI iz Petrova dobilo kancelariju

9. Marta 2018.

Петрово - Петковић, Бијелић - УдружеPETROVO – Udruženje ratnih vojnih invalida /RVI/ iz Petrova danas je dobilo na upotrebu kancelariju za rad, smještenu u prizemlju objekta Doma kulture.

Svečanosti otvaranja kancelarije prisustvovao je načelnik opštine Ozren Petković, koji je novinarima rekao da je konačno riješeno pitanje radnog prostora ovoj kategoriji stanovništva, čime su znatno unaprijeđeni uslovi za rad.

Predsjednik lokalnog Udruženja RVI Ratko Bijelić kaže da je kancelarija ustupljena besplatno, da je opremljena namještajem, ima centralno grijanje i da je riječ o prvom radnom prostoru Udruženja od osnivanja 1995. godine.

Bijelić je najavio intenziviranje rada Udruženja u više pravaca, te naveo da su se već uključili u projekat Javnog fonda za dječiju zaštitu “Socijalizacija djece Republike Srpske”, obezbijedivši odlazak na ljetovanje za sedmoro djece ratnih vojnih invalida.

On je zahvalio rukovodstvu opštine i menadžmentu Javne ustanove “Kulturno-turistički i sportski centar” Petrovo, koji su im prostor besplatno ustupili na korištenje.

Iz budžeta opštine za pomoć radu ovog udruženja godišnje se izdvaja 3.600 KM.

Udruženje trenutno ima 334 člana, od kojih je pet prve kategorije i deset amputiraca.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA