Logo-Glas

Ugažen snijeg na kolovozima preko prevoja

14. Marta 2015.

putBANJALUKA – Na dionicima preko planinskih prevoja ima ugaženog snijega, a moguća je i poledica, dok je prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH zadovoljavajuća, saopštio je Auto-moto savez Srpske.

Iz AMS vozače upozoravaju na mogućnost obrušavanja snježnih lavina na putnim pravcima Trnovo – Miljevina – Brod na Drini i Kalinovik – Ulog.

Na dionici Priboj – Banj Brdo, prema Tuzli, mogući su odroni i aktiviranja klizišta.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, čiste i posipaju kolovoz, pa se vozačima savjetuje da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.

Odroni su učestali, pa se vozačima skreće pažnja da budu oprezni na putnim pravcima Banjaluka – Teslić, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, Karanovac – Kneževo – Ugar, Šipovo – Strojice, Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Bratunac – Skelani, LJubovijski most – Drinjača, Šekovići – Caparde, Brodar – Rudo, Višegrad – Vardište i Rogatica – Ustiprača.

Odrona ima i na putnim pravcima Bugojno – Novi Travnik, Sarajevo – Foča, Jajce – Banjaluka i Brod na Drini – granični prelaz Hum.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i pored rijeka, posebno na putevima Tuzla – Orašje i Glamoč – Mlinište.

Na dijelu autoputa Gradiška – Banjaluka na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja zbog radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici “Jakupovci” i obuke osoblja za rad na naplati putarine.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog deminiranja dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu od Ševarlija prema Pridjelu Gornjem, na području grada Doboja, od 8.00 do 16.00 časova, te na putnom pravcu Polje – Podnovlje, na lokalitetu Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u mjestu Vrioci, na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na dionici magistralnog puta Karanovac – Ugar, u mjestu Bočac, te regionalnim putevima Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz AMS podsjećaju da je obavezno posjedovanje zimske opreme do 15. aprila.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA